Logo
 Spausdinti šį puslapį

Ką turėtumėte žinoti apie natūralaus akmens laiptų pakopos bei akmens masės plyteles laukui?

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pexels.com nuotr. Asociatyvi Pexels.com nuotr.

Niekas nedrįstu suabejoti dėl natūralaus akmens solidumo. Išskirtinumas ir aukšta kokybė, kuria pasižymi natūralus akmuo bei iš jo gaminamos lauko laiptų pakopos, takelių danga, plytelės ir kt. žavi visus, kurie ieško ilgai tarnaujančių, reprezentatyvių bei prabangiai atrodančių sprendimų.

 

Kokios akmens laiptų pakopos populiariausios?

Lietuvoje populiariausiu pasirinkimu, kalbant apie lauko laiptus ir jų pakopas, yra lauko laiptai bei laiptų pakopos, pagamintos iš granito bei skalūno. Granito laiptų pakopos yra itin ilgaamžės, atsparios trinčiai bei labai tvirtos. Granitas, kaip gamybos medžiaga lauko laiptų gamybai, yra pasirenkama ne tik dėl jo aukštos kokybės, bet ir dėl spalvų bei atspalvių įvairovės. Kalbant apie skalūno laiptų pakopas, būtina paminėti, kad jos, kaip ir granito laipto pakopos, pasižymi itin ilgu tarnavimo laiku bei tvirtumu. Itin unikaliai atrodo lauko laiptų pakopos, pagamintos iš natūralaus skalūno. Pažymėtina, kad lauko laiptų pakopos, pagamintos iš skalūno, gali būti žalsvos, juodos, rausvos arba pilkos spalvos.

Ar sunku prižiūrėti granito bei skalūno laiptų pakopas?

Iš granito bei skalūno pagamintas lauko laiptų pakopas prižiūrėti nėra sunku, bet šiek tiek dėmesio joms skirti, žinoma, reikės. Skalūno laiptus derėtų reguliariai nuvalyti. Valymo darbams puikiai tiks neutralus valiklis arba paprasčiausias vanduo. Specialistai pataria, iš šios medžiagos pagamintus lauko laiptus kartą per metus nuplauti kruopščiau.

Reguliariai valyti reikės ir iš granito pagamintas lauko laiptų pakopas. Tiesą sakant, organinės kilmės medžiagos nuo granitinių laiptų turėtų būti nuvalomos kasdien. Granito laiptų ir laiptų pakopų, kaip ir skalūno laiptų, priežiūrai gali būti naudojami specialūs valikliai arba vanduo. Pažymėtina, kad granitinių laiptų pakopų negalima valyti aštriais įrankiais ar šveisti priemonėmis, kurių sudėtyje yra aštresnių „grūdelių“. Atkreipkite dėmesį į tai, kad net ir ideali granito laiptų ir pakopų priežiūra nepadės, jeigu montuojant laiptus nebus pasirūpinta tinkama impregnacija.

Akmens masės grindų plytelės laukui

Dekoratyvumu bei estetiška išvaizda pasižyminčios akmens masės grindų plytelės yra itin patvarios. Terasų grindims, sodo takeliams, laiptų pakopų bei kapų apdailai tinkančios akmens masės plytelės būna įvairiausių spalvų bei matmenų. Priklausomai nuo poreikio bei norų galima pasirinkti glazūruotas arba poliruotas akmens masės plyteles savo lauko projektams.

Akmens masės grindų plytelės, kaip jau buvo minėta, iš tiesų yra labai patvarios. Ši plytelių savybė sąlygoja tai, kad jos yra labai atsparios ne tik temperatūrų svyravimams, šalčiui, karščiui, bet ir mechaniniams pažeidimams.

Ar sunku prižiūrėti laukui skirtas akmens masės grindų plyteles?

Akmens masės lauko grindų plyteles prižiūrėti tikrai nėra sudėtinga. Lengva ir paprasta jų priežiūra dažnai net yra įvardijama, kaip vienas iš šių plytelių privalumų. Akmens masės plytelių valymui galima naudoti įvairiausias neutralias priemones: valiklio pH turėtų būti apie 7. Neutralios valymo priemonės yra būtinos tam, kad nebūtų pakenkta plytelių išvaizdai. Akmens masių plytelių, kaip ir natūralaus akmens laiptų pakopų, nedera valyti aštriais įrankiais ar naudojant abrazyvinius šveitiklius, nes jie gali subraižyti plytelių paviršių bei pakenkti reprezentatyviai plytelių išvaizdai.

Reklama.

Dėmesio! Kalba netaisyta. Redakcija už pateiktą informaciją neatsako.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,