Logo
 Spausdinti šį puslapį

SAM įspėja odontologus: neprisijungę prie e. sveikatos savo paslaugų teikti nebegalės

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pexels.com nuotr. Asociatyvi Pexels.com nuotr.

Beveik 500 odontologijos paslaugas teikiančių gydymo įstaigų rugpjūtį kreipėsi į Registrų centrą prašydamos sudaryti sutartis, kurios joms leis tvarkyti pacientų duomenis e. sveikatos sistemoje. Sveikatos apsaugos ministerija odontologijos klinikas, kurios nespėjo to padaryti iki rugsėjo 1 d., ragina tai padaryti artimiausiu metu, kitu atveju joms grės licencijos stabdymas.

 

Paskutinėmis rugpjūčio savaitėmis odontologų klinikos itin aktyviai kreipėsi į Registrų centrą dėl sutarčių sudarymo – tokių priskaičiuojama beveik 500. Licencijas teikti odontologijos paslaugas Lietuvoje iš viso turi daugiau nei 2 tūkst. gydymo įstaigų, iš jų apie 1600 jau turi sutartis arba kreipėsi į Registrų centrą dėl jų sudarymo.

Sveikatos apsaugos ministerija primena, kad rugsėjo 1 d. įsigaliojo Sveikatos priežiūros įstaigų įstatymo pakeitimas, įpareigojantis teikiant su sveikatinimo veikla susijusias paslaugas privalomai naudotis Valstybės elektronine sveikatos paslaugų ir bendradarbiavimo infrastruktūros informacine sistema (ESPBI IS), paprastai vadinama e. sveikatos sistema.

Valstybinė akreditavimo sveikatos priežiūros veiklai tarnyba patikrinimų metu nustačiusi, kad tokia sutartis nesudaryta, prieš 30 dienų raštu asmens sveikatos priežiūros įstaigą apie tai informuos ir įspės dėl įstaigos licencijos sustabdymo 3 mėnesių laikotarpiui, jei sutartis per įspėjimo laikotarpį nebus sudaryta.

Registrų centras primena, kad sutarties sudarymo procedūra užtrunka iki penkių darbo dienų, todėl sutarties dar neturinčios gydymo įstaigos turėtų nedelsti ir kreiptis dėl jos sudarymo telefonu 8 5 236 4577 arba el. paštu .

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,