Logo
 Spausdinti šį puslapį

Klaipėdos kriminalistai sulaikė du įrankių vagystėmis įtariamus asmenis

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Klaipėdos policijos nuotr. Asociatyvi Klaipėdos policijos nuotr.

Klaipėdos apskrities VPK Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai, bendradarbiaudami su Klaipėdos apylinkės prokuratūros prokurorais, sulaikė du 1987 m. ir 1982 m. gimusius vyrus, kurie įtariami pastaruoju metu uostamiestyje ir Klaipėdos rajone įvykdę kelias statybinių įrankių ir kitų vertingų daiktų vagystes.

 

Ikiteisminį tyrimą uostamiesčio kriminalistai pradėjo 2022 m. liepos pradžioje, gavę pranešimą, kad Klaipėdos r., Budrikų k., iš garažo buvo pavogti du dviračiai, penkios meškerės, elektrinis kampinis šlifuoklis „Makita“ ir keturi elektriniai suktukai „Makita“. Žala tuokart buvo įvertinta apie 8500 eurų. Po kurio laiko, liepos pabaigoje, įvairūs statybiniai įrankiai buvo pavogti ir Klaipėdoje, Minijos g., iš automobilio „VW Transporter“, išdaužus jo galinių durų stiklą. Įrankių netekęs asmuo patirtą žalą įvertino 1160 eurų.

Intensyviai ikiteisminio tyrimo veiksmus vykdę pareigūnai, 2022-08-19 paryčiais, uostamiestyje, sulaikė 1987 m. gimusį vyrą, kuris važiavo galimai vogtu dviračiu, o jo kuprinėje buvo rasta, kaip įtariama, vogtų įrankių ir kitų daiktų. Neilgai trukus buvo sulaikytas ir antrasis 1987 m. gimęs įtariamasis. Atlikus kratas, pareigūnai įvairiose vietose rado dar galimai vogtų įrankių, meškerių, kitų vertingų daiktų. Dalis iš jų jau grąžinta teisėtiems savininkams, dalies rastų daiktų savininkų dar ieškoma.

Anksčiau ne kartą už panašaus pobūdžio nusikalstamas veikas jau teistus įtariamuosius teismas leido suimti ilgiausiam – trijų mėnesių terminui. Šiuo metu jiems pareikšti įtarimai dėl penkių uostamiestyje ir Klaipėdos r. įvykdytų vagysčių (pagal LR BK 178 str. 2 d.) Už tai įtariamiesiems gresia bauda, areštas, laisvės apribojimas, arba laisvės atėmimas iki šešerių metų.

Ikiteisminį tyrimą tęsiantys Klaipėdos apskr. VPK KP Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai neatmeta galimybės, kad įtariamųjų ir nusikalstamų veikų epizodų gali daugėti.

 

Vadovaujantis Lietuvos Respublikos Konstitucijos 31 str., asmuo laikomas nekaltu, kol jo kaltumas neįrodytas įstatymo nustatyta tvarka ir pripažintas įsiteisėjusiu teismo nuosprendžiu.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,