Logo
 Spausdinti šį puslapį

Renginiai Klaipėdos rajone šią savaitę: nuo parodos atidarymo iki Obuolių šventės

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi Gintarės Peškaitienės nuotr. Asociatyvi Gintarės Peškaitienės nuotr.

Prasidėjęs rugsėjis atsinešė ne tik mokslo metų pradžią, tačiau ir gausą renginių – rudeniškesnių, nei vasarą, tačiau tokių pat linksmų, smagių, prasmingų. Kviečiame susipažinti su artimiausiais renginiai ir būtinai sudalyvauti.

 

Ketvirtadienio pavakarę, 17.30 val., Gargždų krašto muziejuje (Sodo g. 5, Gargždai) vyks antrosios Aureart tapybos studijos dalyvių parodos atidarymo renginys. Paroda bus eksponuojama iki rugsėjo 30 d.

O nuo 19 val. į holistinę garsų sesiją su išskirtinę praktiką muzikos terapijos srityje sukaupusiu muzikos pedagogu Linu Švirinu kvies Priekulės kultūros centras.

Penktadienį jau nuo 10 val. ryto Veiviržėnai kvies į Jurgio Šaulio gimnazijos automobilių stovėjimo aikštelę, kur prasidės Europos paveldo dienų ekskursija su gide Valdonija Sausaityte Karaliūniene į senąsias Veiviržėnų miestelio apylinkių kapinaites. Ekskursijos metu dalyviai susipažins su kapinaičių istorija ir jų paveldo reikšme.

13 val. prie atnaujinto Magdeburgo paminklo prasidės paskaita, kurios klausytojai sužinos apie Magdeburgo teisės suteikimą, suteikimo procesą, jos reikšmę ir privilegijas miesteliui bei apie patį paminklą ir jo atnaujinimą.

Nuo 14 val. Klaipėdos rajono amatų centro vidiniame kiemelyje ir turgavietėje vyks teatralizuota edukacijų mugė.

Šeštadienį nuo pat 9 val. ryto gargždiškius ir miesto svečius į aikštę prie Savivaldybės sukvies Tradicinės obuolių šventė, prasidėsianti rudeninė sodo muge. Nuo 10 val. susirinkusiuosius linksmins ir smagią nuotaiką kurs Gargždų kultūros centro folkloro ansamblis „Kvėitys“ ir svečiai iš Latvijos – kolektyvai „Ka ir, ta ir“ bei „Savejie“. Visi kviečiami atsinešti obuolių sau ir kaimynams.

O štai nuo 14 val. rajono gyventojų lauks Pėžaičiai. Pėžaičių kavinės „Šlakis“ kiemelyje vyks Bulvių šventė: liksmos „bulvinės“ varžytuvės, vaikų valanda ir koncertinė programa, kurioje dalyvauja merginų šokių grupė „Kaitra“, suaugusiųjų šokių grupė „Kintai“, moterų šokių grupė „Kanarėlės“ ir vokalinis ansamblis „Nendra“ iš Kintų.

Šventei įsibėgėjus atmosferą kaitins kantri muzikos ansamblis „Karčiama“, Ovidijus Vyšniauskas ir Vytautas Šiškauskas.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,