Logo
 Spausdinti šį puslapį

Ritualinių paslaugų centras „Vakarų Lietuvos krematoriumas“ pradėjo veiklą

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Įmonės nuotr. Įmonės nuotr.

Atsisveikinimas su mirusiuoju ir laidotuvių organizavimas Vakarų Lietuvos ir gretimų regionų gyventojams taps paprastesnis – šią vasarą paslaugas pradėjo teikti „Vakarų Lietuvos krematoriumas“.

 

Maždaug 15 kilometrų nuo Klaipėdos, šalia Lėbartų kapinių, įsikūręs modernus ritualinių paslaugų centras kartu yra ir naujausias krematoriumas Lietuvoje.

„Pagrindinis mūsų privalumas – kremavimo laikas. Skirtingai nei senesniuose krematoriumuose, pas mus kremavimo procesas iki urnos atidavimo klientui trunka apie dvi valandas“, – sakė projekto vystytojas Stasys Gvažiauskas.

Pasak vadovo, efektyvi kremavimo įranga leidžia išvengti eilių, netrikdo laidotuvių planavimo procesų. Ritualinių paslaugų komplekse po vienu stogu teikiamos visos paruošimo, atsisveikinimo ir laidojimo paslaugos.

Prie gamtos apsuptyje įsikūrusio „Vakarų Lietuvos krematoriumo“ patogus privažiavimas, įrengtos erdvios parkavimo aikštelės su elektromobilių įkrovimo stotele. Komplekse veikia 3 atskiros atsisveikinimo salės su buitinėmis patalpomis, erdvioje kavinėje ruošiami gedulingi pietūs.

„Centre šiuo metu jau teikiame tradicines ritualines paslaugas. Kremavimas yra tik viena iš jų, ir tiek krematoriumų, kiek jau pastatyta Lietuvoje bei artimajame užsienyje, pilnai patenkina rinkos poreikius. Tačiau ko tikrai trūksta, tai laidojimo vietų. Tad atsižvelgdami į vis populiarėjantį palaikų kremavimą, jau pradėjome įgyvendinti antrąją projekto dalį – šalia komplekso statysime kolumbariumą“, – pasakojo S. Gvažiauskas.

„Vakarų Lietuvos krematoriumo“ vystytojai kolumbariumo parkui yra numatę skirti 5 hektarų teritoriją. Kolumbariumo projektą, kaip ir ritualinių paslaugų komplekso, sukūrė Vilniaus architektų kompanija UAB AEXN“.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,