Logo
 Spausdinti šį puslapį

Apklausa: ko lietuviai tikisi iš savo naujo mobiliojo telefono?

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr. Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr.

Mobiliųjų telefonų vartotojams svarbiausi kriterijai renkantis naują išmanųjį prietaisą yra ilgesnis baterijos veikimo laikas, geresnės fotoaparato galimybės bei spartesnis interneto greitis, parodė „Samsung“ atlikta apklausa.

 

„Tobulėjančios išmaniosios technologijos ir vis spartėjantis gyvenimo tempas verčia vartotoją rinktis tokį prietaisą, kuris kuo geriau tenkintų skirtingus jo poreikius bei palengvintų kasdieninį gyvenimą. Šiais laikais mobilusis telefonas žmogui nėra vien tik ryšio priemonė. Renkantis naują telefoną daugelis kreipia dėmesį į tokius techninius parametrus kaip procesoriaus greitis, atsparumas smūgiams ar vandeniui, baterijos veikimo laikas ar saugumo užtikrinimas“, - įsitikinęs „Samsung Electronics Baltics“ vadovas Lietuvoje Simonas Skupas.

Tarp Lietuvos mobiliųjų telefonų vartotojų atliktas tyrimas parodė, kad net 58 proc. visų vartotojų savo mobilųjį telefoną krauna kiekvieną dieną. Beveik trečdalis respondentų (28 proc.) dažnai patenka į situacijas, kai mobilusis telefonas išsikrauna tada, kai jo labai reikia.

Į šiuos vartotojų lūkesčius vis didesnį dėmesį atkreipia ir mobiliųjų telefonų tendencijas diktuojančios kompanijos. Pavyzdžiui, neseniai savo naująjį „Galaxy S5“ telefoną pristačiusi „Samsung“ jame integravo ekstremalaus baterijos taupymo rėžimą. Įjungus jį, telefono funkcijos apribojamos tik iki skambučių, žinučių bei naršymo internete, tokiu būdu prietaisas gali veikti iki dviejų savaičių.

Nors daugumai lietuvių skambučiai (96 proc.) ir žinučių siuntimas (72 proc.) vis dar yra svarbiausios telefono funkcijos, kone geometrine progresija auga ir interneto naudotojų bei elektrinius laiškus skaitančiųjų vartotojų skaičius. Internetu naudojasi net 65 proc. respondentų, šiek tiek mažiau (58 proc.) savo mobiliuoju įrenginiu tikrina elektroninį paštą. Svarbus signalas lietuviškoms telekomunikacijų bendrovėms yra tas faktas, kad net devyniems lietuviams iš dešimties yra svarbus interneto greitis ir jie mielai rinktųsi prietaisus, kuriuose interneto duomenų siuntimui naudojamas kombinuotas „WiFi“ ir 4G ryšys.

Atliktas tyrimas išryškino ir dar vieną tendenciją – net 67 proc. lietuvių mobiliuoju telefonu fotografuoja dažniau nei fotoaparatu, todėl nieko keisto, kad net 59 proc. rinkdamiesi naują prietaisą atsižvelgia į fotokameros parametrus, fokusavimo galimybes, spalvinius efektus.

Jauniesiems vartotojams telefonas vis dažniau atstoja kompiuterį, tad net kas antras jaunas iki 25 metų lietuvis norėtų padidinti savo mobilaus įrenginio atminties talpą. Vyresniojo amžiaus respondentai (virš 35 metų) vertina naudojimosi paprastumą.

Apklausa atskleidė ir tai, kad telefonas jau traktuojamas ne tik kaip ryšio priemonė, tačiau ir kaip įvaizdžio detalė. Pastebima, kad moterims svarbesnis telefono dizainas, korpuso įmantrumas, tuo tarpu vyrai didesnį dėmesį kreipia į įrenginio funkcionalumą bei ekrano dydį.

Lietuvius galėtume drąsiai įvardinti mobiliosioms technologijos neabejinga tauta. Net 41 proc. tautiečių smalsu išmėginti naujausius mobiliųjų telefonų modelius, dauguma domisi naujausiomis išmaniųjų įrenginių tendencijomis.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,