Logo
 Spausdinti šį puslapį

Veiviržėnai minėjo Europos paveldo dienas

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Veiviržėnų kultūros centro nuotr. Veiviržėnų kultūros centro nuotr.

Europos paveldo dienas Veiviržėnai paminėjo pristatydami savo krašto nekilnojamąjį paveldą, taip pat pristatė 3 būsimus turistinius maršrutus po lankytinus kultūros objektus miestelyje.

 

Renginys prasidėjo žygiu, vedusiu atminties keliu ir parodžiusiu gyvą pavyzdį, kaip pamirštas mūsų paveldas gali būti atrastas iš naujo ir atgyti. Buvo aplankytos dvejos, šalia Veiviržėnų esančios, kapinaitės: Vyskupiškių, kurios jau anksčiau buvo sutvarkytos, ir, tik šiemet pradėtos tvarkyti, Juodupio kapinaitės. Abejos kapinaitės – turtingos savo istorija ir jose esančiais kūriniais, apie kuriuos žygio metu pasakojo Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnazijos muziejininkė Valdonija Karaliuniene.

Po žygio prie Veiviržėnų miestelio rinkos aikštės, šalia atnaujinto paminklo Magdeburgo teisės miesteliui suteikimo 230 metinių proga, vyko paskaita, kurios metu ne tik buvo papasakota, ką ši teisė suteikė miesteliui ir jos gavimo istorija bei jos užkulisiai, bet ir už žinias apdovanoti paskaitos dalyviai.

Dieną vainikavo amatų mugė, kurios metu dalyviai grojo skrabalais, kepė bandeles, suko kastinį, pynė iš vytelių saulutes, rišo draugystės apyrankes, mezgė ant grėblio, minė mįsles, raižė bei drožinėjo.

Dėkojame visiems šventės partneriams: Kultūros paveldo departamentui, Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnazijai ir jos muziejui, VŠĮ Klaipėdos rajono amatų centrui, Jono Lankučio bibliotekos Veiviržėnų filialui, Veiviržėnų seniūnijai, Judrėnų bendruomenei ir skrabalų virtuozui Regimantui Šilinskui.

 

Daugiau nuotraukų ČIA.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,