Logo
 Spausdinti šį puslapį

Pajudėti kvies Europos judumo savaitės renginiai

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi Freepic.com nuotr. Asociatyvi Freepic.com nuotr.

„Bendrauk lengviau. Judėk laisviau“ – tokiu šūkiu šiais metais pasitinka artėjanti Europos judumo savaitė. Tema atspindi žmonių norą atkurti bendravimą po COVID-19 pandemijos suvaržymų ir ribojimų. Tarpusavio ryšį padeda palaikyti viešasis transportas ir kitos aplinkai draugiškos keliavimo priemonės. Šių metų tema ragina dalyvaujančius miestus ir miestelius skatinti sinergiją tarp žmonių ir vietų, siūlančių savo patirtį, kūrybiškumą ir pasišventimą didinant informuotumą apie tvarų judumą ir skatinant elgesio pokyčius aktyvaus, švaraus judėjimo sprendimų labui.

 

Klaipėdos rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras, kaip ir kasmet, kviečia dalyvauti Europos judumo savaitei paminėti skirtuose renginiuose Klaipėdos rajone. Šiais metais kviečiame į dviračių ir pėsčiųjų žygį su gide, išbandyti futbolą vaikščiojant, pasitikrinti savo kūno masės sudėtį ir išbandyti kitas pramogas.

 

Rugsėjo 16 d. 9:00–12:00 val. Kūno masės analizė.

Visuomenės sveikatos specialistė priims Klaipėdos rajono gyventojus, norinčius atlikti kūno masės analizę, naudojant specialų kūno masės analizatorių. Taip pat susitikimo metu galėsite pasikonsultuoti su specialiste.

Dėl detalesnės informacijos ir registracijos kreipkitės į visuomenės sveikatos specialistę Andželiką Kiškūnę: el. p. , tel. 8 659 72 717.

Vieta: Klaipėdos rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras, Klaipėdos g. 11, Gargždai.

 

Rugsėjo 16 d. 13:00–14:30 val. Aktyvus žaidimas senjorams „Futbolas vaikščiojant“.

Futbolas vaikščiojant – didelių fizinių pastangų nereikalaujantis komandinis žaidimas. Žaidimas nėra kontaktinis, todėl jo metu labai maža tikimybė patirti traumą. Dalyviai turi būti patogiai apsirengę ir turėti vandens.

Vieta: Gargždų „Minijos“ progimnazijos stadionas (P. Cvirkos g. 25) arba Gargždų sporto centras (J. Janonio g. 9).

Daugiau informacijos suteiks visuomenės sveikatos specialistė Rosita Virketė: el. p. , tel. 8 659 91 923.

 

Rugsėjo 16–22 d. Konkursas „Tu žingsniuoji, mes skaičiuojam ir tau prizą dovanojam“.

Konkurso sąlygos: reikia turėti žingsniamatį arba programėlę savo telefone, kuri skaičiuotų jūsų nueitus žingsnius. Nuo rugsėjo 16 d. iki rugsėjo 22 d. vaikščioti, kiekvieną dieną užfiksuoti nueitus žingsnius ir atsiųsti nuotraukas el. paštu  iki rugsėjo 23 d.

Daugiau informacijos suteiks visuomenės sveikatos specialistė Rosita Virketė: el. p. , tel. 8 659 91 923.

 

Rugsėjo 17 d. 10:00–16:00 val. Dviračių žygis „Pažink Klaipėdos kraštą“.

Žygį pradėsime nuo Klaipėdos vasaros estrados, judėsime link Olando Kepurės, toliau kelionę tęsime Pajūrio regioniniu parku link Palangos. Kelionės atstumas – 27 km.

Dalyviams bus galimybė iš Gargždų autobusu nemokamai nuvažiuoti ir nusivežti dviračius į starto vietą ir grįžti atgal į Gargždus, vieta ir laikas bus patikslinti užsiregistravus.

Būtina išankstinė registracija! Registracija ir detalesnė informacija: el. p. , tel. 8 659 91 923.

 

Rugsėjo 19, 20, 21 d. 17:30–18:30 val. Šiaurietiškas vaikščiojimas, Gargždai–Dauparai–Gargždai.

Sužinosite, kaip išsirinkti tinkamas lazdas vaikščiojimui, susipažinsite su pagrindinėmis šiaurietiško ėjimo taisyklėmis, tobulinsite šiaurietiško vaikščiojimo įgūdžius. Nueinamas atstumas – 5–6 km.

Esant poreikiui yra galimybė šiaurietiško vaikščiojimo užsiėmimus vykdyti įmonėse / įstaigose Jums tinkamu laiku, laikas ir vieta derinami individualiai, kreiptis el. p.  arba tel. 8 659 91 923.

Būtina išankstinė registracija! Registracija ir detalesnė informacija: el. p. , tel. 8 659 91 923.

 

Rugsėjo 19 d. 17:30–20:00 val. Pėsčiųjų žygis su gide „Žydiškieji Gargždai“.

Kartu su gide keliausime po Gargždų miestą ir svarbiausias žydų gyvenimo Gargžduose vietas.

Būtina išankstinė registracija! Registracija ir detalesnė informacija: el. p. , tel. 8 659 91 923.

 

Rugsėjo 20 d. 12:00–12:45 val. Paskaita apie sveiką mitybą tema „Įdomybės apie maistą“.

Paskaitos metu bus pateikiama įdomių faktų apie mums įprastą maistą, į ką labiau atkreipti dėmesį apsiperkant parduotuvėje (marketingo triukai – didesnis vartojimas). Dėl detalesnės informacijos ir registracijos kreipkitės į visuomenės sveikatos specialistę Andželiką Kiškūnę: el. p. , tel. 8 659 72 717.

Vieta: Klaipėdos rajono visuomenės sveikatos biuras (Klaipėdos g. 11, Gargždai).

 

Rugsėjo 19, 20, 21 d. 12:00–12:45 val. Sveikatingumo mankšta „Skirk pertrauką – mankštai“.

Mankšta skirta raumenų stiprinimui, tempimui. Ji vyks nuotoliniu būdu, prisijungimo nuoroda bus atsiųsta tik prisiregistravusiems dalyviams.

Registracija ir detalesnė informacija: el. p. , tel. 8 659 91 923.

 

Rugsėjo 22-oji paskelbta Tarptautine diena be automobilio. Kviečiame prisijungti prie šios akcijos ir nors šią dieną pasistengti vengti važiavimo nuosavu automobiliu: jei reikia įveikti nedidelį atstumą, eikite pėsčiomis ar rinkitės kitą transporto priemonę (dviratis, paspirtukas, riedučiai ir panašiai), jei būtina nukeliauti toliau – rinkitės viešąjį transportą. Nusifotografuokite ir kelkite nuotraukas į savo socialinius tinklus su grotažymėmis #DienaBeAutomobilio2022, #EuroposJudumoSavaite2022. Kiekvienas galime prisidėti prie šios iniciatyvos ir paskatinti kitus, kviečiame būti Judumo be jokios taršos dalimi.

Klaipėdos rajono savivaldybės įstaigų organizuojamų renginių, skirtų Europos judumo savaitei, sąrašas.

 

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,