Logo
 Spausdinti šį puslapį

Trečiadienį vykusiame renginyje „Atgal į vaikų biblioteką“ – daugybė vaikiškų pramogų ir psichologės paskaita tėveliams (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Lauros Jankutės nuotr. Lauros Jankutės nuotr.

Trečiadienio popietę Jono Lankučio viešosios bibliotekos Vaikų ir jaunimo literatūros skyriuje vyko renginys „Atgal į vaikų biblioteką“, kvietęs rajono mažuosius pramogoms, siurprizams bei žaidimams. Vakare renginį užbaigė tėvams skirta paskaita, kurioje psichologė Vika Gridiajeva pasakojo apie skaitymo vaikams naudą bei atsakinėjo į tėvų užduodamus klausimus.

 

Nuo pat ryto vaikai buvo kviečiami dalyvauti interaktyvioje ekskursijoje: bendravo, kalbėjosi, vienas iš kito ėmė interviu – vyko gyva transliacija „Youtube“ kanale. Po jos mažieji dalyvavo pamokoje apie QR kodus, o vėliau sekė ypač vaikus džiuginęs susitikimas su „Knygų vaikais“, kuriame dalyvavo Tomas Dirgėla – populiariausias jaunosios kartos lietuvių vaikų rašytojas ir Justinas Žilinskas – rašytojas, kūrėjas, kūrybos namų internete įkūrėjas, universiteto dėstytojas. Susitikime rašytojai ne tik dalinosi savo kūrybinių dirbtuvių užkulisiais, bet ir sukūrė nuotaikingą, interaktyvų koncertą vaikams – šoko, dainavo, atsakinėjo į vaikų užduodamus klausimus.

Bibliotekoje skambėjęs juokas ir vaikų šurmulys džiugino ne tik susirinkusiuosius, bet ir visą Jono Lankučio bibliotekos personalą, kuris entuziastingai ir itin vieningai įsitraukė į sklandų renginio organizavimą.

„Didžioji dalis įsitraukusiųjų buvo iš centrinės bibliotekos Gargžduose komandos, o reikalingiausi ištekliai – žmogiškieji, kiekvieno motyvacija, susitelkimas, didelis noras prisidėti, harmonija ir ėjimas kartu nuo idėjos iki pat rezultato – visa tai mūsų bibliotekos personalas tikrai turi, todėl labai džiaugiamės, vertinam ir didžiuojamės vieni kitais“, – pasakojo Jono Lankučio viešosios bibliotekos direktorė Aurelija Butkutė-Norkevičienė.

 

Apie planuojamus renginius

Prasidėjus mokslo metams renginių bibliotekoje vis daugės, jau yra suplanuota įvairių susitikimų, vienas iš jų – susitikimas su vyresniais mokiniais, kuriame bus pasakojama apie saugumą internete, apie kurį mokykloje nėra daug kalbama. Direktorė užsiminė ir apie planuojamą naktį bibliotekoje, skirtą vyresniems vaikams. Netolimoje ateityje planuojama organizuoti kuo daugiau edukacinių renginių – biblioteka siekia nuolatinio bendradarbiavimo su darželiais, mokyklomis, kad vaikai galėtų ateiti į kitokio formato pamoką.

 

Siekia bendradarbiavimo su ugdymo įstaigomis

„Labai norime bendradarbiauti su mokyklomis, turime minčių, kaip galėtumėme integruoti bibliotekos veiklą į jų pamokas. Yra galimybių ir patiems nuvykti į Klaipėdos rajono mokyklas, manome, kad tokios netradicinės pamokos yra puikus būdas motyvuoti įvairaus amžiaus vaikus bei paauglius. Labai norime, kad apie tai išgirstų ir tėvai, ir mokytojai, ir sužinotų visi Klaipėdos rajone gyvenantys vaikai“ – naujienų portalui Mano Gargždai pasakoja Vaikų ir jaunimo literatūros skyriaus vedėja Neringa Birbalienė.

 

Kviečia prisidėti prie bibliotekos kūrimo

Jono Lankučio bibliotekos Vaikų ir jaunimo skyrius kviečia kiekvieną užėjusį, pamačiusį ar sudalyvavusį bibliotekos veikloje, siūlyti savo idėjas, dalintis pastebėjimais ir drauge su visa bendruomene kurti tokią biblioteką, kuri teiktų džiaugsmą kiekvienam. Gargždų bibliotekoje nenorima tylos ir nebijoma chaoso – čia nuolat skamba muzika, krykštauja ir bėgioja vaikai, o bibliotekos darbuotojai noriai prisideda prie kiekvieno vaiko laisvės ir kūrybiškumo.

„Man tikriausiai didžiausias atsakymas ir įvertinimas, kad viską darome gerai, yra matyti vaikų susidomėjimą ir įsitraukimą į mūsų siūlomas naujoves. Juk čia biblioteka, čia galima ateiti bet kada, čia viskas nemokama ir durys čia nuolat atviros kiekvienam. Verčiame naują bibliotekos puslapį – spalvingesnį, įdomesnį, inovatyvesnį bei kūrybiškesnį ir prieinamą kiekvienam“, – ryžtingai ir su šypsena veide pabrėžia direktorė A. Butkutė-Norkevičienė.

Po visos dienos vaikų skambesio bibliotekoje, vakarą užbaigė nuoširdi ir atvira paskaita tėvams „Kas bus, jei savo vaikui (NE)SKAITYSIU?“. Čia psichologė Vika Gridiajeva ne tik dalinosi teorinėmis profesinėmis žiniomis, bet ir atvirai pasakojo apie asmeninius potyrius, tai skatino daryti ir susirinkusias mamas. Buvo diskutuojama apie skaitančio ir neskaitančio vaiko emocinį pasaulį, to naudą ir įtaką ateities pasaulėžiūrai, kurioje neatsiejamą įtaką daro ir tėvų elgesys bei tai, kokį pavyzdį jie rodo savo vaikui. Psichologė paaiškino skirtumą tarp vaiko norų ir poreikių bei nuoširdžiai dalinosi patarimais, kaip motyvuoti savo jaunąsias atžalas domėtis ir skaityti knygas.

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,