Logo
 Spausdinti šį puslapį

Startuoja „Švyturio Klaipėdos ateities stipendijos“ konkursas: devintąjį kartą rinks talentingiausią Klaipėdos krašto jaunuolį

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
M. Ažušilio nuotr. M. Ažušilio nuotr.

Prasideda jau devintus metus organizuojamas „Švyturio Klaipėdos ateities stipendijos“ konkursas. Aktyvūs ir talentingi Klaipėdos krašto atstovai iki rugsėjo 18 d. gali registruotis ir pretenduoti į pagrindinį konkurso prizą – bendrovės „Švyturys-Utenos alus“ įsteigtą 4 000 eurų vienkartinę piniginę stipendiją.

 

Kviečia dalyvauti iniciatyvius Klaipėdos krašto atstovus

Beveik dešimtmetį kasmet skiriama „Švyturio Klaipėdos ateities stipendija“ – įvertinimas už jaunųjų talentų pasiekimus Klaipėdos kraštui ir skatinimas toliau prisidėti prie krašto augimo savo darbais bei iniciatyvomis. Kiekvienais metais stipendijos konkurse kviečiami dalyvauti 20–35 metų amžiaus Klaipėdos miesto ir rajonų bendruomenių nariai, iniciatyvūs visuomenininkai, jaunieji menininkai, mokslininkai, perspektyvūs sportininkai ir kiti jauni žmonės, savo darbais prisidedantys prie Klaipėdos krašto tobulinimo bei jo vardo garsinimo.

Konkursą organizuojančios bendrovės generalinis direktorius Rolandas Viršilas tiki, kad panašios iniciatyvos padeda skatinti jaunųjų talentų proveržį suteikdamos taip reikalingą finansinį postūmį.

„Viena didžiausių kliūčių jauniesiems talentams įgyvendinant savo idėjas dažniausiai būna finansai. Kasmet teikdami „Švyturio Klaipėdos ateities stipendiją“ bent maža dalimi prisidedame prie inovatyvių idėjų įgyvendinimo Klaipėdos krašto labui, o kartu ir suteikiame platformą jaunuoliams megzti naudingas pažintis bei lengviau pradėti arba tęsti kraštui vertingus darbus ar iniciatyvas“, – vardija R. Viršilas.

Jam antrina ir praėjusių metų stipendijos konkurso laureatė, jūrinį pasaulį tyrinėjanti mokslininkė dr. Greta Gyraitė: „Manau, jog bendrovės iniciatyva yra ne tik efektyvi skatinimo tęsti savo darbus priemonė jauniems talentams, bet ir potenciali erdvė būti pastebėtam, sutikti žmones, kurie padėtų idėjas paversti kūnu.“

Prieš metus laimėjusi stipendijos konkursą jaunoji mokslininkė viliasi, kad jos istoriją išgirdo bent viena mergaitė, mergina, moteris ir tai tapo postūmiu išdrįsti būti savimi bei siekti užsibrėžtų tikslų. Pradedančiai profesionalią mokslininkės karjerą dr. G. Gyraitei konkurso laimėjimas ne tik padėjo sutvirtinti pasitikėjimo savimi sparnus ir nuvedė į naujus, drąsesnius sprendimus karjeroje bei asmeniniame gyvenime, bet ir tapo neįkainojama proga būti pastebėtai bei įvertintai.

„Nepriklausomai nuo profesinės srities ši stipendija yra motyvuojantis atlygis už nuveiktus gražius ir gerus darbus savo kraštui. Tuo pat metu tai paskata ateities perspektyvoje grąžinti duoklę visiems patikėjusiems ir palaikiusiems bei tęsti savo darbus Klaipėdos krašto labui“, – komentuoja 2021 m. stipendijos laureatė.

 

Pradedama kandidatų registracija stipendijai laimėti

Nuo 2014 m. vykstančiuose stipendijos konkursuose „Švyturio Klaipėdos ateities stipendijos“ laureatų vardą jau pelnė pianistė Adelė Daunoravičiūtė, Klaipėdos muzikinio teatro solistas Steponas Zonys, kino kūrėjas Arūnas Eimulis, menininkė Agnė Kišonaitė, laivų inžinierius Lukas Norkevičius, mokslininkas Žydrūnas Lukošius, elektra varomo katamarano kūrėjas Tomas Vėlius.

Jaunųjų Klaipėdos krašto talentų kandidatūras teikti galima nuo šiandienos iki rugsėjo 18 d. 23.59 val. kandidatui arba jo artimiesiems, pažįstamiems, draugams užpildant paraiškos formą adresu www.svyturiostipendija.lt.

Nuo rugsėjo 20 d. iki rugsėjo 27 d. svetainėje vyks atviras internetinis balsavimas už pateiktas kandidatūras. Penki daugiausiai visuomenės balsų sulaukę talentai pateks į kitą etapą, kuriame nuo rugsėjo 28 d. iki spalio 11 d. visuomenė galės atiduoti savo balsą stipendijos konkurso laureato vardo verčiausiam kandidatui.

Spalio 11 d. 23.59 val., pasibaigus paskutiniojo etapo balsavimui, finalinis penketas bus pristatytas konkurso vertinimo komisijai. Atsižvelgę į visuomenės palaikymą komisijos nariai spręs, kuris jaunasis talentas bus apdovanotas šių metų „Švyturio Klaipėdos ateities stipendija“. Konkurso laimėtojas bus skelbiamas ir apdovanojamas finaliniame stipendijos konkurso renginyje spalio 14 d.

Daugiau informacijos apie vykstantį konkursą ir jo sąlygas rasite interneto puslapyje https://svyturiostipendija.lt. Daugiau informacijos: Greta Lopetkaitė, „Berta&“ vyresnioji projektų vadovė El. p. Tel. +370 624 96 951

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,