Logo
 Spausdinti šį puslapį

Vyksta pratybos „Pasirengimas mobilizacijai ir priimančiosios šalies paramos teikimui Klaipėdos apskrityje“

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
SAM nuotr. SAM nuotr.

Rugsėjo 22–23 d. Klaipėdos apskrityje vyksta planinės tarpinstitucinės pratybos „Pasirengimas mobilizacijai ir priimančiosios šalies paramos teikimui Klaipėdos apskrityje“. Šių pratybų tikslas – įvertinti Klaipėdos apskrities teritorijoje veikiančių savivaldybių administracijų, sveikatos priežiūros įstaigų ir Sveikatos apsaugos ministerijos pasirengimą vykdyti joms priskirtas valstybines mobilizacines užduotis gyvybiškai svarbiai valstybės funkcijai „Gyventojų būtinųjų poreikių tenkinimas“ atlikti, užtikrinant asmens ir visuomenės sveikatos priežiūros paslaugų teikimą.

 

Pasak Sveikatos apsaugos ministerijos kanclerės Jurgitos Grebenkovienės, ministerija visada aktyviai įsitraukia į tokio pobūdžio pratybas, nes būtina užtikrinti, kad krizinės situacijos atveju būtų pasiruošusi visa sveikatos ir visuomenės sveikatos priežiūros sistema.

„Kai prasideda krizinė situacija ir reikia iš esmės pertvarkyti visus sistemos procesus, turime būti pasirengę užtikrinti, kad krizės metu visa sveikatos sistema veiks be trikdžių, todėl kiekviena susijusi institucija privalo tiksliai žinoti, ką, kada, su kuo ir kaip daryti. Todėl tokio pobūdžio pratybos yra labai geras indikatorius, kaip esame pasirengę tam tikroms krizinėms situacijoms, kaip gebame derinti veiksmus tarpusavyje ir kurias sritis dar reikia stiprinti, siekiant užtikrinti sklandų tarpinstitucinį bendradarbiavimą ir koordinavimą tuomet, kai to reikės labiausiai“, – sako kanclerė.

Pratybose dalyvauja SAM ir Klaipėdos m., Klaipėdos r., Kretingos r., Neringos, Palangos, Skuodo r., Šilutės r. savivaldybių administracijų mobilizacijos valdymo grupių nariai, SAM ir minėtoms savivaldybėms pavaldžių gydymo įstaigų atstovai, SAM pavaldžių įstaigų specialistai iš Nacionalinio visuomenės sveikatos centro, Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos, Radiacinės saugos centro. Į mokymus įsitraukę atstovai iš tokių institucijų kaip Klaipėdos apskrities vyriausiasis policijos komisariatas, Klaipėdos priešgaisrinė gelbėjimo valdyba, Krašto apsaugos Savanorių pajėgų Žemaičių apygardos 3-oji rinktinė, Vakarų (jūros) šaulių 3-ioji rinktinė, Lietuvos didžiojo etmono Jono Karolio Chodkevičiaus pėstininkų brigada „Žemaitija“, prisijungė Lietuvos Raudonojo kryžiaus draugijos bei Labdaros ir paramos fondo „Maisto bankas“ deleguoti asmenys.

Mokymus organizavo SAM kartu su Mobilizacijos ir pilietinio pasipriešinimo departamentu prie Krašto apsaugos ministerijos (MPPD). Pratybos vyksta, vadovaujantis dar vasario pradžioje patvirtintu 2022 m. valstybės mobilizacinių ir priimančiosios šalies paramos mokymų planu.

Daugiau apie mobilizaciją: https://kam.lt/mobilizacija/.

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,