Logo
 Spausdinti šį puslapį

Savivaldybė skyrė finansavimą Brožių bendruomenės namų įkūrimui – savanoriauja ir gyventojai

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Brožių bendruomenės nuotr. Brožių bendruomenės nuotr.

Brožių kaimo bendruomenė, kartu su Klaipėdos rajono savivaldybe, įgyvendina nevyriausybinių organizacijų ir bendruomeninės veiklos stiprinimo programą – „Bendruomenės narių įtraukimas ir savanorystės skatinimas, įrengiant bendruomenės veikloms pritaikytas patalpas“.

 

Klaipėdos rajono savivaldybė paskyrė finansavimą Brožių kaimo bendruomeninės veiklos patalpų atnaujinimui – 1464.00 eurų sumą.

Anot Brožių kaimo bendruomenės pirmininkės Vidos Riaukienės, už finansuotą sumą buvo įsigytos patalpai reikalingos medžiagos, o darbų eigą inicijavo pati bendruomenė – įvairaus amžiaus kaimelio gyventojai noriai savanoriavo, valė ir tvarkė patalpas, taip prisidėdami prie jų atnaujinimo.

Darbų įgyvendinimas remiamas ne tik bendruomenės žmogiškaisiais ištekliais – asmeninėmis uždirbtomis lėšomis buvo įrengtas nuotekų valymas, padidinta elektros galia.

„Esame labai laimingi ir dėkingi Savivaldybei už pagalbą, nes numatytų darbų yra labai daug, todėl ir šis finansavimas mums labai svarbus. Brožiai neturi savo bendruomenės namų, todėl šios patalpos bus skirtos bendruomenės susitikimams, renginiams. Taip pat šiuo metu bendruomenei trūksta maisto degustavimo patalpų, nes atvažiavus žmonėms paragauti „Brožių virtuvės“ tiekiamo maisto, to padaryti galimybių nėra, tad vėliau dar planuojama įrengti ir bendruomenės verslui skirtą degustacijos kambarį“, – pasakoja Brožių kaimo bendruomenės pirmininkė.

Brožiuose kasdien efektyviai vyksta darbai – bendruomenė labai laukia, kada bus galima įsikelti ir džiaugtis naujomis patalpomis, kurios dar labiau sustiprins kaimelio gyventojų bendruomeniškumą.

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,