Logo
 Spausdinti šį puslapį

„Gargždų“ debiutas LKL čempionate: pokalbis su klubo direktoriumi J. Bražu ir komandos kapitonu M. Ruikiu

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
LKL media dienos nuotr. LKL media dienos nuotr.

Jubiliejinis 30-asis „Betsafe-LKL“ sezonas šiais metais išskirtinis Gargždams – čia jau šiandien savo debiutinį sezoną Lietuvos krepšinio lygoje pradeda „Gargždai“, kur vedami vyr. trenerio Pauliaus Juodžio, susitiks su Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“.

 

Gargždų krepšinio klubo direktorius Justas Bražas ir komandos kapitonas Mantas Ruikis naujienų portalui „Mano Gargždai“ papasakojo apie debiutuojančios komandos sudėtį, pasiruošimą, keliamus tikslus šiame LKL čempionate bei užsiminė apie asmeninės krepšinio salės poreikį Klaipėdos rajone.

Pokalbio metu J. Bražas, paklaustas apie rungtynių namie galimybes, teigė: „Šiuo klausimu reikėtų kreiptis į rajono merą arba administracijos direktorių. Norisi tikėti, kad netolimoje ateityje galėsime pamatyti žadėtą statybų proceso progresą, nes krepšinio arena Klaipėdos rajone yra išties labai reikalinga. Kol kas esame svečiai Palangos salėje, gaila, visgi LKL žaidžia žymios komandos ir visiems gerai žinomi žaidėjai, todėl tokiu neeiliniu reginiu norėtųsi džiuginti būtent savo rajono gyventojus ir sirgalius“.

Mintimis apie sezono pradžią LKL čempionate dalinasi klubo direktorius J. Bražas.

 

Ar galėtumėte įvardinti Gargždų komandos pagrindines stiprybes?

Didžiausia stiprybė yra tai, jog galime džiaugtis puikia atmosfera komandos viduje, o taip pat komandoje turime ir ilgamečių žaidėjų – veteranų, rodančių puikius rezultatus. Manau, kad jeigu šį sezoną žaisime kaip vienas kumštis, žiūrovus galėsime džiuginti pergalingomis rungtynėmis.

 

Kuo Gargždai žada nustebinti LKL?

Labiausiai norėtumėm nustebinti medaliais. Bet iš tiesų, esame pasiruošę išlikti kovingi viso sezono metu ir atnešti kuo daugiau pergalių bei paneigti mums „piešiamas“ nepalankias ekspertų prognozes.

 

Ar jaučiasi vietinių gargždiškių palaikymas, priėmus sprendimą dalyvauti LKL čempionate?

Tikrai jaučiame aktyvų vietinių palaikymą, todėl, nors ir žaisime toli, tikimės jų sulaukti ir arenose. Mums, kaip LKL debiutuojančiai komandai, gargždiškių tikėjimas ir palaikymas yra labai svarbus – manau, kad nuo to, iš dalies, priklauso ir komandos žaidimas.

 

Kokį finansavimą klubui skyrė Klaipėdos rajono savivaldybė ir kokie yra sporto salės nuomos Palangoje įkainiai?

Norint žaisti aukšto meistriškumo krepšinio komandų varžybas, mūsų minimaliausias metinis biudžetas turi siekti 600.000 eurų, Savivaldybė, kaip klubo rėmėja, skyrė pusę sumos – 300.000 eurų, o likusią sumą turime surinkti iš kitų LKL rėmėjų. Palangos salę nuomojamės pagal tam tikrus įkainius, priklausančius nuo užimtumo trukmės, rungtynių transliacijos, salės poreikio darbo dienomis ar savaitgaliais. Čia atsiranda susisiekimo su kitu miestu ir treniruočių laiko planavimo problema.

 

Kokie komandos tikslai debiutiniam sezonui?

Kaip ir minėjau – laimėti kuo daugiau varžybų. Neišsikėlėme labai didelių ir ambicingų tikslų – žinom lygos pajėgumą, esame naujokai, bet, žinoma, būti geriausiųjų aštuntuke – tikslų sąraše tikrai yra. Taip pat labai tikimės ir siekiame kuo greičiau pamatyti prasidedančias arenos statybas Gargžduose – norisi kitais metais turėti ką parodyti aukščiausiai krepšinio lygai Lietuvoje.

 

Kaip manote, ar Gargždus galima laikyti vienu sportiškiausių miestų Lietuvoje, nes tiek futbolas, tiek krepšinis, tiek ir tinklinis yra aukščiausiose Lietuvos lygose?

Žinoma. Gargžduose turime futbolą, tinklinį, salės futbolą ir pagaliau krepšinį, tai tikriausiai šioje kategorijoje esame trečioje vietoje visoje Lietuvoje po Vilniaus ir Kauno, o rajone – pirmi. Akivaizdu, kad Klaipėdos rajone turime daug talentų, kurie tik savo gabumų ir komandos vadovų dėka pasiekia tokių rezultatų, nes tiek sąlygos, tiek finansavimas pas mus yra kur kas mažesni nei kitų klubų.

 

Ko palinkėtumėte visam klubui šiame debiutiniame sezone?

Norisi palinkėti susikaupimo, žiūrėjimo viena kryptimi. Esam nauji šioje lygoje, daug naujovių, daug ko ir patys dar nežinome, tad visam klubui linkiu augti į dar aukštesnį lygį ir gražiu žaidimu pritraukti kuo daugiau rajono gyventojų, atvyksiančių mus palaikyti – jų tikėjimas prisidės prie komandos tobulėjimo.

 

Mantas Ruikis – BC „Gargždai“ krepšinio klubo komandos kapitonas, rungtyniavęs įvairiose LKL komandose, daugiausia „Neptūne“, vėliau – Prancūzijoje. Grįžęs į Lietuvą prisijungė prie „Gargždų“ klubo ir tapo vienu rezultatyviausių NKL žaidėjų.

Pokalbis su M. Ruikiu apie nusiteikimą sezono pradžiai ir pirmosioms varžyboms, komandos vidų ir jos tikslus debiutiniame LKL sezone.

 

Koks nusiteikimas prieš artėjančias pirmąsias komandos varžybas LKL sezone?

Labai laukiame varžybų, ilgas buvo pasiruošimas naujam sezonui, daug varžybų jau sužaista. Visiems norisi, kad kuo greičiau jis prasidėtų ir atneštų kuo daugiau pergalių.

 

Į komandą atvyko nemažai naujokų ir legionierių. Kaip naujokams sekėsi įsilieti į komandą?

Naujokų atvyko išties nemažai – nuo praėjusių metų likome tik trys komandos senbuviai, todėl dabar pagrinde komandą sudaro nauji žaidėjai. Žinoma, tam, kad visi susižaistumėm reikia laiko, bet sezonas ilgas – tikime, kad jo užteks to įgyvendinimui.

Kalbant apie legionierius, išskirčiau gynėją J. Newkirk, kuris jau turi nemažai patirties LKL ir Lietuvoje yra žinomas žaidėjas – jo įsiliejimas į komandą buvo tikrai sklandus. Daugelis komandos narių taip pat yra kaupę patirtį LKL sezonuose, atstovaudami kitas komandas, todėl daugiau mažiau visi žinome, ko tikėtis šiame LKL čempionate.

 

Žvelgiant į dabartinę komandos sudėtį, nemažai turime ir jaunų žaidėjų ir patyrusių veteranų. Kaip komandai sekasi rasti bendrą kalbą ne tik aikštelėje, bet ir už jos ribų?

Pačių jauniausių komandos narių įsitraukimas į mūsų treniruočių procesą nėra didelis – dabar bendrystė su jais daugiau vyrauja klausimo – atsakymo principu. Jie žino, kur žaidžia, ko nori ir siekia – visos galimybės jų rankose ir viskas priklauso nuo jų pačių – kaip pasirodys šiame sezone. Aš pats treniruoju jaunimą, todėl, kalbant apie amžiaus skirtumą komandoje, man jo visiškai nesijaučia. Žinoma, pagarba išlieka, nes kai kuriems jaunuoliams tikčiau ir į tėčius. Mano nuomone, svarbiausia, kad krepšinio aikštelėje kiekvienas atliktų savo darbą, o už jos ribų – tikrai nėra jokių problemų.

 

Kokie asmeniniai tikslai sugrįžimui į stipriausią Lietuvos krepšinio lygą?

Mano tikslas yra šimtu procentų įgyvendinti trenerio paskirtą rolę, tai bandysiu atlikti kaip įmanoma geriau. Jeigu žvelgiant iš statistinės asmeninių rezultatų pusės, tai tokie tikslai šiame sezone nėra mano siekiamybė, suprantu, kad nebūsiu tas vedantysis žaidėjas – komanda turi daug jaunų, greitų ir perspektyvių žaidėjų. Vis tik, manau, kad ne tik mano, bet ir visų bendras tikslas yra stengtis dėl komandos pergalės, vienas kito įsiklausymo, susižaidimo.

 

Kokie komandos tikslai debiutiniame sezone?

Manau, kad tiek mūsų, žaidėjų, tiek trenerių štabo bendras ir pagrindinis tikslas yra laimėti kiek įmanoma daugiau varžybų ir rodyti gerą krepšinį. Žinoma, LKL lygoje yra labai stiprių komandų, kurių ir biudžetai yra didesni, bet tikiu, kad nenuvilsime žiūrovų, jeigu rodysime gražų krepšinį.

 

Koks komandos santykis su treneriu Pauliumi Juodžiumi?

Treneris labai nori komunikuoti su visais žaidėjais – diegia ir savo sistemą, bet tuo pačiu noriai įsiklauso bei atsižvelgia ir į kiekvieno asmeninius poreikius. Vyrauja abipusis bendravimas įvairiais klausimais – esame vienoje valtyje ir siekiame bendro tikslo – kad treneris gerai vadovautų ir žaidėjas gerai žaistų, tada galėsime džiaugtis pergalėmis.

 

Kaip komandos lyderis, ko palinkėtumėte tiek sau, tiek visai komandai šiame debiutiniame sezone?

Palinkėčiau tikėjimo, kantrybės ir, svarbiausia, sezoną užbaigti be traumų – kad komanda neprarastų stiprių žaidėjų. Man, kaip LKL senbuviui, atsižvelgiant į naują komandos ir trenerių sudėtį, labai džiugu, kad „Gargždai“ gali džiaugtis būvimu aukščiausioje Lietuvos lygoje. Žinoma, visiems norėtųsi ir tos nuosavos krepšinio salės, kad galėtumėm žaisti namų rungtynes su vietinių palaikymu. Kolkas treniruotės vyksta Gargždų policijos salėje, kartais – Palangoje, kur numatytos ir visos mūsų LKL sezono namų varžybos.

 

Pirmąsias LKL varžybas „Gargždai“ žais išvykoje prieš Pasvalio „Pieno žvaigždes“, jas atvykite stebėti gyvai arba žiūrėkite tiesioginę transliaciją jau šiandien, 18:00 val., per GO3 Televiziją.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,