Logo
 Spausdinti šį puslapį

Su gražiais rudeniškais orais teks atsisveikinti: prasideda lietingas periodas

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Lauros Jankutės nuotr. Lauros Jankutės nuotr.

Vyravusius gražius rudeniškus orus trečiadienio dieną keis permainos. Iš pietų priartės atmosferos fronto genami debesys.

 

Rytas pietiniuose rajonuose jau išauš apniukęs, įdienojus tankūs debesys plis į likusią šalies dalį. Ilgiausiai pragiedruliais spės pasidžiaugti šiaurinių rajonų gyventojai. Pradedant pietiniu šalies pakraščiu pradės lyti.

Lietingiausia diena numatoma pietų Lietuvoje, čia kai kur gali lyti ir gana smarkiai, o šiaurinius rajonus lietus pasieks tik vakarop. Pačiame šiauriniame pakraštyje iki pat vakaro išliks sausa. Stiprokas vėjas daugiausia pūs iš pietryčių, rytų, popietę šalies pietuose jis pasisuks iš pietų, pietvakarių. Temperatūra kils jau labai vangiai ir bus nuo 11–13 laipsnių pietinėje šalies pusėje iki 14–16 laipsnių šilumos Lietuvos šiaurėje.

Ketvirtadienio naktį atmosferos frontas tęs kelionę per šalį. Pietinėje Lietuvos pusėje dangus jau giedrės, iš čia lietus trauksis. Apsiniaukęs dangus ir lietus išsilaikys šalies šiaurėje. Vėjas aprims, bus pietinių krypčių. Temperatūra kris iki 4–9, Kuršių nerijoje 10–11 laipsnių šilumos. Kai kur matomumą mažins rūkas.

Ketvirtadienio dieną dangus bus debesuotas su pragiedruliais. Daugelyje rajonų tarpais vis praslinks trumpalaikis, daugiausia nedidelis lietus. Vėjas išliks pietinių krypčių, nestiprus. Temperatūra, nepaisant dažnesnių saulės spindulių kils nenoriai ir vyraus 11–16 laipsnių šiluma.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,