Logo
 Spausdinti šį puslapį

Rajono mokyklose Lyderių akademijos dalyvės pristato „Jaunimo savanoriškos tarnybos“ idėją

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Organizatorių nuotr. Organizatorių nuotr.

2022 m. birželio mėnesį vykusi Jaunimo organizacijos „Alterno“ Lyderių akademija įkvėpė ne vieną jaunuolį savo idėjų įgyvendinimui. 2022-ieji paskelbti Jaunimo metais, tad nenuostabu, kad daug laiko skiriame jaunosios kartos įtraukimui, informavimui. Ta proga ir Lyderių akademijos dalyvės Akvilė Valskytė ir Saulė Girgždytė nusprendė Klaipėdos rajono mokyklose plačiai paskleisti savanorystės žinią.

 

Lyderės merginos sukūrė savanorystę pristatantį plakatą, kuriame pateikė informaciją ką daryti jei nori tapti JST programos savanoriu. Idėja gimė, nes Akvilė pati baigė JST programą, o Saulė šiuo metu savanoriauja Gargždų atvirame jaunimo centre. Savanorės nusprendė, kad būtina žinia apie populiarią Lietuvoje „Jaunimo savanorišką tarnybą“, dėl kurios jaunas žmogus įgyja daug naujų kompetencijų ir įgūdžių, pasidalinti su visu Klaipėdos rajono jaunimu. JST programai – tai 6 mėnesių trukmės savanoriška veikla pasirinktoje organizacijoje, baigus programą savanoris gauna papildomus 0,25 balo prie stojamojo balo.

Sukurtą stendą merginos pristatė keturioms Gargždų „Kranto“ progimnazijos 8-tokų klasėms. Džiaugiamės, kad karjeros specialistė Ramunė Gudirgienė inicijavo, kad mokyklos 8-okai susidomėtų savanoryste. Kartu pristatyme dalyvavo ir JST programos Klaipėdos apskrityje vadovė Inesa Greivienė. Sukurto stendo pagalba bei vaizdinėmis pateiktimis, Kahoot viktorina, nemaža dalis jaunuolių susidomėjo savanorystės keliu. Šiuo metu stendas stovi Gargždų „Vaivorykštės“ fojė, o ateityje pasieks ir kitas Klaipėdos rajono švietimo įstaigas.

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,