Logo
 Spausdinti šį puslapį

Į svečius užsukęs kretingiškis sužvėrėjo: pro langą išsviedė giminaičių katiną

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi Pixabay.com nuotr. Asociatyvi Pixabay.com nuotr.

Kretingos policininkai aiškinasi kuo girtam vyrui neįtiko giminaičių augintinis – jis katiną išmetė pro ketvirtajame aukšte esančio buto langą. Gyvūnas išgyveno, tačiau pas šeimininkus negrįžo.

 

Apie sveiku protu nesuvokiamą Kretingoje įvykdytą nusikaltimą pranešta labai vėlų antradienio vakarą. Į teisėsaugininkus kreipėsi abejingu daromam blogiui nelikęs kretingiškis. Apie 23.06 val. jis pranešė, kad iš Miško gatvėje (ribojasi su Pastauninko parku) stovinčio daugiabučio į lauką išmestas katinas. „Vakarų ekspreso“ duomenimis, gyvūnas pro langą išmestas iš ketvirtajame aukšte esančio buto.

Į įvykio vietą atvykę policininkai sulaikė įtariamąjį – 35 metų vyrą. Jis buvo neblaivus. Nustatytas vidutinis girtumo laipsnis. Įtariamasis į alkotesterį įpūtė 1,95 promilės alkoholio. Kretingos gyventojas į policijos areštinę neuždarytas. Jam įteiktas šaukimas atvykti į apklausą Kretingos rajono policijos komisariate. Pastarojo pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl žiauraus elgesio su gyvūnais.

Tam, kas žiauriai elgėsi su gyvūnu, jį kankino, jeigu dėl to gyvūnas žuvo arba buvo suluošintas, gresia viešieji darbai arba bauda, arba areštas. Toks asmuo gali būti nubaustas ir laisvės atėmimu iki vienerių metų.

„Vakarų ekspreso“ duomenimis, vyras pro langą išmetė giminaičių, pas kuriuos antradienio vakarą svečiavosi, augintinį. Aiškinamasi ar tai nepadaryta per išgertuves. Pro langą iš ketvirtojo aukšto išmestas katinas išgyveno. Augintinis jo neapsaugojusiems šeimininkams negrąžintas. Katinas perduotas gyvūnų globėjams.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,