Logo
 Spausdinti šį puslapį

Šį rytą „Žvejų rūmuose“ kilo gaisras: atšaukiami artimiausi renginiai

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Dariaus Čiužausko, VE nuotr. Dariaus Čiužausko, VE nuotr.

Trūko visai nedaug, kad Klaipėdos valdžioje esančių politikų aršūs ginčai dėl milijonus kainuosiančio kultūros centro „Žvejų rūmų“ modernizavimo netektų prasmės. Šio ketvirtadienio rytą „Žvejų rūmuose“ kilo gaisras.

 

Pranešimas apie Taikos prospekte esančiame kultūros centre „Žvejų rūmų“ kilusį gaisrą šį rytą gautas apie 7.11 val. Bendrosios pagalbos telefono numeriu 112 paskambino centro darbuotojas. Jis pranešė, kad stipriai uždūminta pagrindinė žiūrovų salė ir scena.

Į įvykio vietą atskubėję uostamiesčio ugniagesiai į tirštų dūmų pilnus „Žvejų rūmus“ įžengė tik su kvėpavimo organų apsaugos aparatais (KOAA).

Gaisras įsiplieskė trečiajame aukšte. Vienoje iš trijų nedidelių pagalbinių patalų, esančių prie balkono.

Pirminiais duomenimis, vidurinėje patalpoje užsidegė elektros skydinė. Ugniagesiai atvirą ugnį užgesino.

Sudegė minėta skydinė, visi patalpoje laikyti daiktai. Labai aprūko ir „Žvejų rūmų“ patalpos.

Nors į įvykio vietą atvyko policininkai ir greitosios medicininės pagalbos (GMP) brigada, per gaisra niekas nenukentėjo.

Gaisro priežastis nustatinėjama. Įtariama, kad jis galėjo kilti dėl trumpo elektros jungimosi ar kokio kito gedimo elektros skydinėje.

Tiksliau bus galima pasakyti, kai „Žvejų rūmų“ patalpos bus išvėdintos ir gaisravietę apžiūrės valstybinės priešgaisrinės priežiūros inspektoriai.

Teigiama, kad dėl šio gaisro „Žvejų rūmuose“ bus atšaukti artimiausiomis dienomis turėję vykti renginiai.

Kaip sakė „Žvejų rūmų“ direktorius Alvydas Lenkauskas, gaisro metu užsidegė 40 metų senumo lempinis transformatorius. Dėl uždūminimo kelioms dienoms bus atšaukti renginiai.

„Visi „Žvejų rūmai“ gavo dūmų, įsigėrė kiliminės dangos, sėdynės. Dabar vėdinsime, paskui valysime. Nenorime rizikuoti žmonių sveikata, daug smarvės, dūmų, nežinom kaip čia bus. Priešgaisrinė tarnyba griežtai patarė nežaisti su žmonių gyvybėmis“, – teigė vadovas.

Penktadienio vakarą „Žvejų rūmuose“ turėjo vykti festivalio „Plartforma“ renginys, šeštadienį – Ukrainos trupė „Kyiv Grand Ballet“ su baletu „Romeo ir Džuljeta“, sekmadienį – jaunimo spektaklis.

Patalpa, kurioje kilo gaisras, anot A. Lenkausko, buvo skirta Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro daiktų sandėliavimui. Sudegė įvairūs smulkūs daiktai.

 

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,