Logo
 Spausdinti šį puslapį

Naujoji meno taryba Klaipėdos koncertų salėje: „Atnešime naujų idėjų uostamiesčio kultūriniam fonui“

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Žibuoklė Martinaitytė, Lina Navickaitė-Martinelli ir Deividas Staponkus Žibuoklė Martinaitytė, Lina Navickaitė-Martinelli ir Deividas Staponkus

Klaipėdos koncertų salėje (KKS) patvirtinta nauja meno taryba. Nuo lapkričio dviejų metų kadenciją pradės ne tik Lietuvoje, bet ir pasaulyje pripažinimą pelnę meno atstovai: šiuo metu Niujorke gyvenanti ir kurianti kompozitorė Žibuoklė Martinaitytė, Lietuvos muzikų sąjungos narė, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos (LMTA) Senato pirmininkė Lina Navickaitė-Martinelli ir dainininkas (baritonas), LMTA Muzikos fakulteto dekanas Deividas Staponkus. Tarybos funkcijas taip pat vykdys Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narė Nina Puteikienė, Klaipėdos miesto savivaldybės Kultūros skyriaus vedėja Eglė Deltuvaitė, KKS pavaduotoja kultūrinei veiklai Loreta Narvilaitė ir įstaigos direktorius Tadas Grabys.

 

„Siekiame tobulinti įstaigoje vykdomus procesus bei būti ryškiais uostamiesčio kultūros įvykių iniciatoriais, prisidedančiais prie mūsų miesto kultūrinio identiteto. Mūsų tikslas – meninėmis programomis džiuginti net ir reikliausių klausytojų poreikius. Tai natūraliai suformavo siekį, jog tarptautiškumas, kaip įprastas įstaigos veiklos fragmentas, ne tik būtų reprezentuojamas meninėmis programomis, bet ir strateginiu įstaigos lygmeniu. Tikiu, kad ekspertų sukauptos patirtys ir naujas požiūris sudarys galimybes dar sėkmingesnei įstaigos veiklai“, – sako KKS direktorius Tadas Grabys.

Viena iš meno tarybos narių, Ž. Martinaitytė – Lietuvos kompozitorių sąjungos narė, Lietuvos Respublikos Vyriausybės kultūros ir meno premijos laureatė, tarptautinę karjerą vystanti kompozitorė. Ž. Martinaitytės kūryboje vyrauja kamerinė ir orkestrinė muzika. Tikimasi, kad kompozitorė savo patirtimi prisidės formuojant Klaipėdos kamerinio orkestro koncertines programas. „Esu iš tų žmonių, kurie noriai reaguoja į gyvenimo pasiūlytas naujoves ir iššūkius. Tad sulaukusi pasiūlymo tapti meno tarybos nare, gana greitai sutikau. Manau, kad meno taryba turi užtikrinti aukštos, profesionalios kokybės kultūrinę pasiūlą Koncertų salėje. Kartu su tarybos nariais to ir sieksime. Kas geriau nei profesionalūs klasikinės muzikos atstovai sugeba perprasti šio žanro subtilybes ir savo išmanymą panaudoti, darant įtaką programų sudarymui“, – pasakoja kompozitorė.

Įvairių žanrų ir stiliaus muziką atliekančio orkestro „Trimitas“ (dabartinio Lietuvos simfoninio pučiamųjų orkestro) buvęs vadovas D. Staponkus reikšminga darbo patirtimi dalysis, formuojant Klaipėdos brass kvinteto meninę veiklą. „Esu neabejingas Klaipėdos miestui. Dar būdamas „Trimito“ vadovu kartu su kolektyvu Klaipėdos koncertų salėje surengėme keletą koncertų. Ir toliau tenka glaudžiai bendradarbiauti su uostamiesčio meno atstovais. Dėl šio ryšio su Klaipėda sutikau eiti pareigas meno taryboje. Kiekvienoje institucijoje atsinaujinimas įneša naujų vėjų, naujo matymo, naujo kvėpavimo“, – sako naujasis meno tarybos narys D. Staponkus.

Koncertų salės meno taryba sudaroma iš septynių narių: dviejų Klaipėdos miesto savivaldybės, dviejų KKS ir trijų nepriklausomų muzikos meno ekspertų arba Lietuvos meno kūrėjų organizacijų asociacijos atstovų. Meno taryba svarsto ir vertina menines programas, aptaria naujausius koncertinius ir edukacinius projektus bei teikia pasiūlymus dėl jų meninės kokybės.

2022–2024 m. kadencijos KKS meno tarybos pirmasis posėdis organizuojamas lapkričio mėnesį, kurio metu bus aptariamas 2023 m. pirmo pusmečio repertuaras bei kiti aktualūs įstaigai klausimai.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,