Logo
 Spausdinti šį puslapį

Nuo 2016 m. į darželius – tik paskiepyti vaikai

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Asociatyvi Corbis nuotr. Asociatyvi Corbis nuotr.

Sveikatos apsaugos ministerija priemė sprendimą, kad nuo 2016 m. sausio 1 d. į lopšelius ir darželius būtų priimami vaikai, turintys pažymas apie atliktus skiepus nuo tymų, raudonukės ir poliomielito.

 

Sveikatos apsaugos ministro Vytenio Povilo Andriukaičio patvirtintame  įsakyme dėl bendrųjų sveikatos saugos reikalavimų ikimokyklinio ugdymo įstaigose daroma išimtis vaikams, nepaskiepytiems dėl kontraindikacijų vaikams.

Pasak sveikatos apsaugos ministro V. P. Andriukaičio, nustatyti papildomi reikalavimai padės sukurti saugią aplinką vaikų ugdymo įstaigose, leis išlaikyti aukštas skiepijimo apimtis ir prisidės prie pasaulyje likviduojamų infekcijų – poliomielito, tymų ir raudonukės – išnaikinimo.

 „Ypač svarbi saugi aplinka ugdymo įstaigoje vaikams, kurie nebuvo paskiepyti dėl kontraindikacijų arba kuriems nesusiformavo specifinis imunitetas. Saugi aplinka – tai esminis dalykas  užkertant  kelią užkrečiamųjų ligų plitimui ar jų protrūkiui“, – sako V.P. Andriukaitis.

Sveikatos apsaugos ministras tikisi, kad įsakymas padės užtikrinti Lietuvoje ratifikuotos Vaiko teisių konvencijos  nuostatą  dėl vaiko teisių  naudotis tobuliausiomis sveikatos sistemos paslaugomis ir ligų gydymo bei sveikatos atstatymo priemonėmis, kad nei vienam vaikui  nebūtų atimta teisė naudotis tokiomis sveikatos apsaugos sistemos paslaugomis.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,