Logo
 Spausdinti šį puslapį

Kviečia į nemokamus filmų seansus

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr. Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr.

Klaipėdos rajono savivaldybės administracija Klimato kaitos savaitės proga kviečia į nemokamus kino filmų seansus Gargždų kino teatre „Minija“.

 

Minint Klimato savaitę, siekiama atkreipti visuomenės, verslo ir kitų suinteresuotų grupių dėmesį į aktualiausius klimato kaitos klausimus.

Pasaulio mokslininkų bendruomenė sutartinai teigia, jog žmonių veikla spartina klimato kaitą, dėl jos ekstremalūs reiškiniai, tokie kaip karščio bangos, sausros bei smarkios liūtys, tampa vis dažnesni ir intensyvesni. Jos nuomonė vieninga: klimato kaitos grėsmė mūsų gerovei ir sveikai planetai toliau auga. Daugėja įrodymų, jog veiksmų dėl klimato kaitos būtina imtis čia ir dabar. Jau dabar visuose sektoriuose yra būdų, kuriais iki 2030 m. juose įmanoma perpus sumažinti šiltnamio efektą sukeliančių dujų kiekį, tačiau tik nuo mūsų pačių šiandieninių veiksmų priklausys, kaip žmonės prisitaikys, sušvelnins klimato kaitą ir  kaip į tai reaguos mūsų gamta.

 

Gargždų kino teatre „Minija“ bus nemokamai rodomi trys kino filmų seansai. Filmų žanrai –  skirtingi, pagal žiūrovo amžių ir pobūdį. Vietų skaičius ribotas, būtina registracija.

Spalio 24 d. 17.30 val. ŠIUKŠLIAI. STEBUKLINGOS PIRAMIDĖS LEGENDA (Komedija, animacija, nuotykių).

Kartoninės dėžės, stikliniai buteliai, metalinės skardinės. Atliekos. Apleistose gatvėse, mėtosi po turgaus prekystaliais, kaupiasi po tiltais. Visų ignoruojamos. Iki nakties... Pamokanti istorija visai šeimai dar niekur neregėtame šiukšlių pasaulyje, kur mažos būtybės su savo nuotykiais ir nesėkmėmis leidžia suprasti, koks yra geriausias pasirinkimas. Dėl savęs ir kitų.

Nuoroda registracijai https://forms.gle/De3FMRCPiMRKEMRJ8

 

Spalio 25 d. 17.30 val. VISKAS BUS KITAIP (Futuristinė pasaka).

Šiame neįprastame kelio filme-pasakoje pasitelkiant mokslinius faktus iškeliama neatidėliotina mūsų dienų problema – biologinės įvairovės nykimas. Distopiškoje ateityje, 2054-aisiais, gyvenantys trys jauni maištininkai dega noru sužinoti, kas nutiko jų planetai ir leidžiasi į kelionę seniai prarasto gamtos grožio pėdsakais. Atsakymai slypi praeityje – straipsniuose iš 2020-ųjų jie randa raktą į stropiai slepiamą tiesą, o mums, žiūrovams, primena, kad gyvename laike, kur spalvinga ateitis vis dar įmanoma.

Nuoroda registracijai https://forms.gle/a9bJWBG8LSYvJ5az6

 

Spalio 26 d. 17.30 val. ANTROPOCENAS (Dokumentinis).

Žmogaus didybės manija, noras užkariauti kuo daugiau gamtos apibrėžia mūsų santykį su Žeme. Milžiniškoms mašinoms be atvangos vykdant neregėto masto kalnakasybos projektus, įprasti kraštovaizdžiai transformuojami į nežemiškas industrines dykvietes. Pasitelkiant stulbinančius panoraminius vaizdus iš viso pasaulio, filme dokumentuojama žmogaus veiklos įtaka geologinei planetos raidai.

Nuoroda registracijai https://forms.gle/zm8tncLMw2LPvwy68.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,