Logo
 Spausdinti šį puslapį

Gargždų šachmatininkai sėkmingai kovėsi turnyre Jurbarke (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Sporto centro nuotr. Sporto centro nuotr.

Spalio 22 dieną Jurbarke vyko vaikų šachmatų turnyras, į kurį susirinko 78 sporto mokyklų ir sporto centrų ugdytiniai iš Marijampolės, Vilkaviškio, Telšių, Tauragės, Jurbarko ir Gargždų. Buvo žaidžiami 8 turai pagal šveicarišką sistemą, kiekvienam žaidėjui skiriant po 10 minučių ir pridedant po 5 sekundes prie kiekvieno ėjimo.

 

Lyderių gretose buvo visų mokyklų atstovų, tarp jų – nemažai mūsiškių. Pirmame dešimtuke nuolat grūmėsi Dovydas Spevak, Domas Andrijauskas, Dominykas Kušlikis, Danielius Antužis, Matas Valaika, Auksė Zonytė, Jorė Balčiūnaitė. Jie tai iškrisdavo iš dešimtuko, tai vėl sugrįždavo. Galutinėje įskaitoje po paskutinio turo mūsiškių rezultatai tokie: ketvirtas – Domas Andrijauskas (6,5 taško), penktas – Dovydas Spevak (6 taškai), aštunta – Auksė Zonytė (6 taškai), devintas – Dominykas Kušlikis (6 taškai), dešimta – Jorė Balčiūnaitė (5,5 taško), vienuoliktas – Matas Valaika (5,5 taško), dvyliktas – puikiai finišavęs Edgaras Triušys (5,5 taško), keturioliktas – Danielius Antužis (5 taškai), septynioliktas – Šarūnas Juknius (5 taškai). Lygiai pusė mūsų dalyvių (devyni iš aštuoniolikos) pateko į geriausiųjų dvidešimtuką, o tai – puikus rezultatas.

Ir kiti mūsiškiai grūmėsi dėl aukštesnių pozicijų. Visai nedaug iki prestižinio dvidešimtuko trūko Dovydui Prelgauskui. Jis su 5 taškais, bet blogesniu koeficientu buvo 23-čioje vietoje. Dvidešimt aštuntas – Paulius Rusteika (4,5 taško), trisdešimt pirma – Noja Valaikaitė (4,5 taško), trisdešimt septintas – Oskaras Kušlikis (4 taškai), trisdešimt devintas – Tadas Petruškevičius (4 taškai). Dominykas Kondrotas – 43-čioje vietoje (4 taškai), Norbertas Šatkus – 46-toje vietoje (4 taškai), Antanas Čechavičius – 50-toje vietoje (3,5 taško), Eimantė Pukštytė – 52-oje vietoje (3,5 taško). Iš viso mūsiškiai surinko net 88 taškus iš 144 galimų (virš 60 procentų ). O tai – labai aukštas rodiklis.

Pagal nuostatus dalyviai buvo apdovanojami net septyniose atskirose kategorijose. Simboliška – mums atiteko 7 prizinės vietos (trečdalis visos nugalėtojų pakylos). Tarp 2007–2009 metų gimimo jaunuolių nugalėjo Domas Andrijauskas, o Dovydas Spevak buvo antras. Tarp 2010–2012 metų gimimo vaikų (berniukų ir mergaičių) antroje vietoje buvo Auksė Zonytė, trečioje – Dominykas Kušlikis. Tarp 2014 metų gimimo ir jaunesnių trečioje vietoje – Oskaras Kušlikis. Tarp 2004–2010 metų gimimo mergaičių nugalėjo Jorė Balčiūnaitė, tarp 2011 metų gimimo ir jaunesnių mergaičių antra – Noja Valaikaitė (čia pajėgiausia aiškiai buvo Auksė Zonytė, bet ji pakliuvo į absoliučią įskaitą).

Buvo gera galimybė pasitikrinti parengtumo lygį prieš kitą savaitgalį Taujėnuose vyksiančias Lietuvos komandines greitųjų šachmatų ir „žaibo“ pirmenybes. Planuojama į tas pirmenybes vykti dvejomis sporto centro ugdytinių komandomis.

Tradicinė padėka tėveliams, lydėjusiems mūsų jauniausius ugdytinius.

 

Zigmo Bitino nuotraukos:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,