Logo
 Spausdinti šį puslapį

Klaipėdos apskrities pareigūnai ragina Vėlinių dienomis vairuoti saugiai

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Klaipėdos kelių policijos nuotr. Asociatyvi Klaipėdos kelių policijos nuotr.

Klaipėdos apskrities policijos pareigūnai tvarkai viešose vietose ir eismo saugumui užtikrinti ir prižiūrėti mirusiųjų pagerbimo – Vėlinių dienomis skirs ypatingą dėmesį. Tomis dienomis ypač išauga eismo srautai, todėl žmonės raginami keliones planuoti atsakingai, neskubėti, būti tolerantiškais kitiems eismo dalyviams. Jei tik įmanoma, patariama naudotis viešuoju transportu, kurių Vėlinių dienomis į Lėbartų ir Joniškės kapines kursuos daugiau nei įprasta.

 

Policijos pareigūnai artimųjų kapų aplankyti vykstančiųjų srautus stebės ir esant poreikiui reguliuos nuo spalio 29 d., o nuolat budės nuo spalio 31 d. iki lapkričio 2 d. Pareigūnai primygtinai ragina paisyti laikinų kelio ženklų reikalavimų ir jų nurodymų, ypač nestatyti automobilių ten, kur draudžiama. Klaipėdos apskrities VPK Kelių policijos pareigūnai intensyviai vykdys sustiprintą vairuotojų blaivumo ir kitų KET reikalavimų vykdymo kontrolę. Taip pat pareigūnai primena, kad pastačius automobilius, juos būtina užrakinti, salonuose nepalikti vertingų daiktų, degant žvakutes nepalikti be priežiūros rankinių, telefonų ir kitų vertingų daiktų.

Pagerbti mirusiųjų atminimą uždegant žvakelę ant jų kapų yra sena ir iki šiol itin puoselėjama tradicija, tačiau, siekiant išvengti transporto spūsčių ar kitų galimų nepatogumų, verta pagalvoti – galbūt artimųjų kapus galima aplankyti kiek anksčiau ar jau po šventinių pirmųjų lapkričio dienų.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,