Logo
 Spausdinti šį puslapį

ES sutarė: nuo 2035-ųjų uždrausti automobilių su vidaus degimo varikliais gamybą

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pexels.com nuotr. Asociatyvi Pexels.com nuotr.

Europos Parlamento ir Europos Vadovų Tarybos pasiektas preliminarus susitarimas numato, kad nuo 2035 m. naujų automobilių ir furgonų išmetamos emisijos kiekis turėtų būti lygus nuliui, skelbia „Deutsche Welle“.

 

Nuo 2035 m. Europos Sąjungoje nebus parduodami jokie nauji furgonai ar automobiliai su vidaus degimo varikliais.

Šiuo metu ES pirmininkaujanti Čekija pranešė, kad derybininkai iš valstybių narių, Europos Parlamentas ir Europos Komisija sutarė, kad automobilių gamintojai iki 2035 m. turi 100 proc. sumažinti išmetamo CO2 kiekį.

Tai veiksmingai uždraustų parduoti naujus automobilius ir furgonus, varomus benzinu arba dyzelinu 27 valstybių bloke.

Draudimas yra ES klimato kaitos paketo, pavadinto „Fit for 55“, dalis, kuriuo siekiama iki 2030 m. sumažinti klimatui kenksmingų teršalų išmetimą 55 proc., palyginti su 1990 m. lygiu, ir pasiekti klimato neutralumą iki 2050 m.

Ką tik baigėme derybas dėl automobilių išmetamo CO2 kiekio“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė europarlamentaras iš Prancūzijos Pascalis Canfinas, vadovaujantis Europos Parlamento aplinkos komisijai.

„Istorinis ES sprendimas dėl klimato, kuris galutinai užtvirtino tikslą iki 2035 m., su tarpiniais etapais 2025–2030 metais, turėti 100 proc. žalias transporto priemones.“

Šiuo metu automobiliai sudaro 12 proc. visų ES bloko CO2 emisijų, o transportas iš viso sudaro apie ketvirtadalį.

ES valstybės narės dabar turės priimti reglamentą nacionaliniu mastu.

Nebuvo jokių planų uždrausti eksploatuoti automobilius su vidaus degimo varikliais, tačiau tikimasi, kad ilgainiui modelius su vidaus degimo varikliais natūraliai pakeis tvaresnis transportas.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,