Logo
 Spausdinti šį puslapį

Gargždų šachmatininkai kovėsi komandinėse šachmatų varžybose Taujėnų dvare

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Zigmo Bitino nuotr. Zigmo Bitino nuotr.

Dvi dienas Taujėnų dvare (Ukmergės r.) vyko Lietuvos komandiniai greitųjų šachmatų ir „Žaibo“ čempionatai, skirti Lietuvos šachmatų federacijos taurei laimėti. Varžybos buvo skirtos labiau suaugusiems, tačiau kovoti buvo suteikta galimybė ir gabiam jaunimui, būsimai Lietuvos šachmatininkų bendruomenės kartai.

 

Pirmiausia vyko „Žaibo“ čempionatas, kuriame kovėsi 23 komandos. Tarp jų buvo ir dvi Klaipėdos rajono BĮ „Sporto centras“ ugdytinių komandos. Pirmąją sudarė Dovydas Spevak (kapitonas), Žygimantas Staponas, Danielius Antužis ir Jorė Balčiūnaitė. Antrąją – Dominykas Lavrentjevas (kapitonas), Arvydas Žiūra, Kernius Balčiūnas ir Jogailė Paliulytė. Mūsiškiai kovėsi pagal galimybes, turėdami momentų ir sėkmingesnių, ir nelabai. Galutinėje įskaitoje antroji komanda buvo 18-toje, o pirmoji – 19-toje vietose. Teigiama buvo tai, kad dauguma (6 iš aštuonių) mūsiškių pasikėlė reitingus. O tai reiškia, kad nuolat žaidė su aukštesnius reitingus turinčiais žaidėjais.

Po to net 27 komandos stojo į kovą dėl greitųjų šachmatų nugalėtojų titulų. Mums ir čia buvo nelengva, nes dalis komandų buvo sudarytos vien tik iš meistrų arba net didmeistrių, ypač tų komandų pirmosios lentos. Negana to, mūsiškiai atkakliai kovėsi ir kantriai rinko taškus. Ypač patikimai pirmoje komandoje prie lentų žaidė Jorė Balčiūnaitė (surinko net 6,5 taško iš aštuonių galimų, Rtg. + 63) bei Žygimantas Staponas (5 taškai, Rtg. +25). Bet to nepakako, kad komanda pakiltų į labai aukštą lygmenį. Kitos dvi lentos šiek tiek „buksavo“, tai mūsų mačai baigdavosi lygiomis, minimaliai laimint ar minimaliai pralaimint. Galutinė pirmosios komandos vieta buvo šešiolikta. Antrai mūsų komandai šis varžybų lygis buvo šiek tiek per aukštas. Nepaisant to, jie irgi neliko „sausi“ – kiekvienoje partijoje kovėsi iki galo, nors ne po daug, bet rinkdami taškus. Kernius Balčiūnas ir Arvydas Žiūra prie lentų čia surinko po 3 taškus bei pasikėlė savo reitingus, dar 2,5 taško pridėjo kiti du.

Apibendrinant, čempionatai buvo naudingi patyrimo prasme. Tarp pajėgiausių Lietuvos šachmatininkų buvo kovota garbingai.

 

Zigmo Bitino nuotraukos:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,