Logo
 Spausdinti šį puslapį

Kastyčio gatvėje degė senas namas: įtariamas tyčinis padegimas

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi PAGD nuotr. Asociatyvi PAGD nuotr.

Pajūrio policininkai laukia ugniagesių išvadų dėl antradienio vakarą Gargžduose kilusio gaisro. Liepsnose vos gyva nesudegė negalią turinti senjorė. Teigiama, kad jos namai galėjo būti padegti.
 

Gargždų centrinėje dalyje tamsą ugnies pašvaistė nušvietė antradienio (lapkričio 8 d.) vakarą. Gaisras kilo Kastyčio gatvėje.

Gargždų priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba pranešimą, kad dega nedidelis gyvenamasis namas, gavo apie 20.28 val. Ugniagesiai nelaimės vietoje pasirodė po penkių minučių.

Tuo metu vieno aukšto su palėpe, stogas dengtas šiferiu, medinis gyvenamasis namas (apie 36 kvadratinių metrų ploto) jau degė atvira liepsna. Degė išorinė namo siena, ugnis plito link namo stogo.

Sename name gyveno tik viena gyventoja. Į namo vidų su kvėpavimo organų apsaugos aparatais (KOAA) patekę ugniagesiai gelbėtojai iš jo išnešė senyvo amžiaus moterį. Pastaroji turi judėjimo ir klausos negalią, tad pati vargu ar būtų sugebėjusi išsigelbėti.

Per gaisrą namo palėpėje išdegė apie 10 m2 sienų ir pastogės pakalimo. Namo išorėje išdegė apie 6 m2 apdailos. Autonominis dūmų detektorius šiose namuose neįrengtas.

Šiuo gaisru susidomėjo ir policininkai. „Vakarų ekspreso“ duomenimis, įtariama, jog namas galėjo būti padegtas tyčia.

Pareigūnai laukia, kol ugniagesiai įvardys gaisro priežastį. Ikiteisminis tyrimas Klaipėdos apskrities VPK nepradėtas.

Kol kas tik surinkta medžiaga dėl galimo svetimo turto sunaikinimo ar sugadinimo visuotinai pavojingu būdu – padegant.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,