Logo
 Spausdinti šį puslapį

„Duettissimo“ kūrybinės veiklos dešimtmetį pažymės Klaipėdos koncertų salėje

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Klaipėdos koncertų salės nuotr. Klaipėdos koncertų salės nuotr.

„Duettissimo“ pavadinimu dešimt metų koncertuojantys atlikėjai, smuikininkė Dalia Dėdinskaitė ir violončelininkas Glebas Pyšniakas, uostamiestyje pristatys ir dvigubą vinilinę plokštelę. Į koncertą, skirtą veiklos dešimtmečiui pažymėti, duetas kvies lapkričio 16 d. 18.30 val. Klaipėdos koncertų salėje (KKS).

 

D. Dėdinskaitę ir G. Pyšniaką uostamiesčio publika prisimena kaip buvusius Klaipėdos kamerinio orkestro artistus. D. Dėdinskaitę – kaip orkestro koncertmeisterę, o G. Pyšniaką – violončelių grupės koncertmeisterį. „Nors pačioje Klaipėdoje dirbome ir gyvenome gana trumpą laiko tarpą, tačiau būtent čia atradome draugus visam gyvenimui, užsimezgėme ne vieną mums svarbią sceninę partnerystę, turime keletą mėgstamiausių vietų, kurias visuomet aplankome. Sugrįžti į Klaipėdos koncertų salę mums visuomet yra didelis ir malonus įvykis. Žinome, kad publikoje išvysime daug širdžiai mielų žmonių. Labai laukiame mūsų artėjančio vizito“, – apie ryšį su KKS ir jos publika pasakojo G. Pyšniakas.

D. Dėdinskaitė ir G. Pyšniakas jau daug metų kartu tiek scenoje, tiek ir už jos ribų. „Nieko negali būti intymiau muzikoje, negu smuiko ir violončelės duetas“, – teigia atlikėjai. Dueto pavadinimą inspiravo V. Barkausko kompozicija „Duettissimo“. Savo programoms D. Dėdinskaitė ir G. Pyšniakas atlikti renkasi mažiau žinomus, dar neatrastus XX–XXI a. kompozitorių kūrinius. Dueto interpretacijos pasižymi giliu emocionalumu, ypatinga atlikimo kultūra ir vienas kito pajautimu ansamblyje.

„Duettissimo“ koncerte skambės kūriniai, kurie tapo naujos vinilinės plokštelės dalimi. Pasak dueto, tai vieni svarbiausių opusų, lydėjusių juos ne vienerius metus – Zoltáno Kodály, Pēterio Vasko ir Bohuslavo Martinů kūryba. Kita programos dalis – nauji dueto repertuaro kūriniai. Vienas jų – kompozitorės Loretos Narvilaitės opusas „Artimos tolumos“, sukurtas tarptautinio Thomo Manno festivalio užsakymu, o Klaipėdoje skambėsiantis pirmą kartą.

„Džiaugiamės, kad mūsų plokštelės viršelį puošia ir „Duettissimo“ koncertus palydi Mindaugo Juodžio tapybos darbai, kurie gimė drobėse skambant „Duettissimo“ akordams. Mindaugo tapybos darbus išvys ir uostamiesčio publika mūsų koncerte,“ – apie menininkų kūrybinį bendradarbiavimą pasakoja atlikėjai.

D. Dėdinskaitė ir G. Pyšniakas yra tarptautinių konkursų laureatai. Mokėsi Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, vėliau studijas tęsė Austrijos sostinėje Vienoje. Jie koncertuoja daugelyje Europos valstybių, JAV ir Naujojoje Zelandijoje. D. Dėdinskaitė ir G. Pyšniakas pasirodo kaip solistai su simfoniniais ir kameriniais orkestrais Lietuvoje ir užsienyje.

Koncerto vedėja – Gerūta Griniūtė. Į koncertą, skirtą „Duettissimo“ kūrybinės veiklos dešimtmečiui pažymėti, klausytojai kviečiami lapkričio 16 d. 18.30 val. Klaipėdos koncertų salėje (KKS).

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,