Logo
 Spausdinti šį puslapį

Populiari programa „Renkuosi mokyti!“ kviečia dalyvauti atrankose

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Renkuosimokyti.lt nuotr. Renkuosimokyti.lt nuotr.

Prasidėjo nauja atranka į Mokyklų tobulinimo centro programą „Renkuosi mokyti!“. Iki 2023 m. vasario mėn. įvairių specialybių žmonės, kurie yra įgiję aukštąjį universitetinį išsilavinimą, kviečiami dalyvauti atrankoje ir tapti mokytojais.

 

Mokyklose pozityvių pokyčių siekianti programa „Renkuosi mokyti!“ į mokyklas stengiasi pritraukti motyvuotus, kūrybingus žmones. Dalyvauti joje paprastai pretenduoja 400-500 kandidatų, po keturių atrankos etapų prie programos pakviečiama prisijungti 20-30 dalyvių. Mokykloje jie dirba dvejus metus, jiems suteikiama visokeriopa pagalba – paskiriamas mentorius, organizuojami mokymai, supervizijos ir profesinės konsultacijos.

Prieš pradėdami dirbti mokytojais atrinkti dalyviai įgyja pedagoginių-psichologinių žinių, o vėliau yra mokomi ir kitų žinių ir įgūdžių, kurių reikia dirbant mokytoju: projektų rengimo, viešojo kalbėjimo, bendradarbiavimo, savęs pažinimo, pokyčių valdymo ir kt. Jeigu programos dalyvis pageidauja, jis turi galimybę įgyti pedagogo kvalifikaciją Vilniaus universitete.  Programa „Renkuosi mokyti!“ yra tarptautinio „Teach For All“ tinklo narė, todėl programos dalyviai taip pat turi galimybę įgyti tarptautinės patirties.

Apie 75 proc. dalyvių, baigę dvejų metų programą, toliau lieka švietimo lauke ir tęsia darbą kaip mokytojai, mokyklų vadovai, akademinės bendruomenės ar švietimo politikos nariai.

Daugiau informacijos ir dalyvio anketą galima rasti „Renkuosi mokyti!“ puslapyje

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,