Logo
 Spausdinti šį puslapį

Kviečia tapti savanoriais ir pasirūpinti vienišais vaikais Klaipėdos ligoninėse

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
savanoriaivaikams.lt nuotr. savanoriaivaikams.lt nuotr.

„Man nesvarbu, kiek jūs būsit su manim, kada ateisit, ką kartu veiksim – man vis tiek tai yra geriau, nei kad aš būčiau vienas“, – taip su iniciatyvos „Niekieno vaikai“ savanoriais kalbėjo 8-metis Tadas.

 

Jis – vienas iš kelių šimtų vaikų, kuris savanorių dėka ligoninėje neliko vienišas. Šiuo metu savanorių pastiprinimas ieškomas Klaipėdoje, o informaciniai renginiai apie savanorystę prasidės jau lapkričio 23 dieną. 

Kad nė vienas vaikas neliktų vienišas. Turėdami tokį tikslą, savanoriai kasdien skuba į gydymo įstaigas ir čia leidžia laiką su skirtingo amžiaus, poreikių, sveikatos būklės vaikais. Nors kiekviena situacija būna individuali, visus vaikus vienija bendras dalykas – jie šalia neturi artimo žmogaus, kuris galėtų jais pasirūpinti.

Tokiais žmonėmis tampa savanoriai, kurie pripildo sergančio vaiko kasdienybę geromis emocijomis. Savanoriai vienišiems vaikams skiria taip reikalingą dėmesį, su jais bendrauja, užsiima įvairiomis veiklomis, leidžia jaustis reikalingiems ir mylimiems. Tuo pačiu ir patys iš ligoninės palatos išeina gavę didžiausią atlygį.

„Atrodo, kad ateiname padėti vaikui, bet iš tiesų ir patys išeiname prisipildę savo vidų. Tas jausmas tiesiog nepaaiškinamas, neapibūdinamas žodžiais – man budėjimai yra gėrių gėris“, – šiltai kalba savanorė Vaida, kuriai antrina ir savanorė Rusnė:

„Vaikai, su kuriais būname, yra tokie patys kaip ir mes: vieni labiau išdykę, kiti – užsidarę. Vieni dažniau pasikeikiantys, kiti – nuo pirmų akimirkų prilimpantys glėbyje. Užteko poros budėjimų, kad suprasčiau, jog savanorystė man atnešė džiaugsmo ir išmokė dar labiau vertinti tai, ką turiu.“

 

Ieškomi nauji savanoriai

Šiuo metu Klaipėdoje prie savanorių komandos kviečiami prisijungti visi tie, kuriems rūpi, kad ligoninėse būtų atliepiami visų vaikų emociniai poreikiai.

„Visi mes sukamės tarp savo darbų, veiklų, vaikų, namų ruošos ir, atrodo, kad ne visada spėjame gyventi savo gyvenimą. Bet aš labai džiaugiuosi, kad šiek tiek sustojau ir užsiregistravau savanoriauti „Niekieno vaikuose“. Žinau, kad negaliu imti ir pakeisti viso pasaulio, bet galiu tam tikrą momentą padėti vaikams ir suteikti jiems kaip įmanoma daugiau džiugesio“, – sako savanorė Vaida.

Jei ir jūs norėtumėte pasekti Vaidos ir kitų savanorių pavyzdžiu, kviečiame lapkričio 23, 29 ar gruodžio 1 dienomis nuotoliniu būdu dalyvauti informaciniuose renginiuose ir daugiau sužinoti apie savanorystę iniciatyvoje „Niekieno vaikai“. Registracijos nuoroda – čia.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,