Logo
 Spausdinti šį puslapį

Nuo Gargždų gimnazijos suolo iki solidžios pozicijos pasaulinėje įmonėje: A. Kazragys dalijasi savo karjeros istorija

Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
Asmeninio albumo nuotr. Asmeninio albumo nuotr.

Sėkmingą karjerą didelėje tarptautinėje įmonėje pasiekęs gargždiškis Andrius Kazragys (37 m.) teigia, kad dalis jo sėkmės recepto – Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos mokytojai, suteikę pasitikėjimo savimi ir ryžto siekti užsibrėžtų tikslų. Pasakodamas apie savo karjeros kelią A. Kazragys pabrėžia nuolatinio tobulėjimo svarbą bei ragina pirmuosius karjeros žingsnius žengiančius jaunuolius būti užsispyrusiais  ir nebijoti klysti.  

 

A. Kazragys jau 11 metų dirba Klaipėdoje įsikūrusiame pirmojo užsienio investuotojo Lietuvoje „Philip Morris Lietuva“ fabrike. Čia per dešimtmetį A. Kazragys pakilo nuo mechaniko iki gamybos linijos vadovo. Tačiau jo karjerai reikalingi pradmenys pradėjo formuotis dar mokykloje, ypač Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijoje.   

„Vaivorykštės“ gimnazijos mokytojų parodytas pasitikėjimas, objektyvumas, vertinimas už žinias įskiepijo vertybes, suteikė pasitikėjimo savimi, suformavo mane kaip asmenybę. Ypač dėkingas esu matematikos mokytojai Janinai Skulskienei. Tai – mokytoja iš didžiosios raidės“, – pasakoja gargždiškis.  

Baigęs gimnaziją A. Kazragys mokslus tęsė Klaipėdos universiteto mechanikos inžinerijos studijose. Čia jis suprato įrenginių eksploatavimo svarbą jų tinkamam veikimui, perprato pačių įrenginių specifiką.

„Studijų metu mano įgytos techninės žinios praverčia iki pat dabar – jos leidžia man dabartiniame darbe su kolektyvu bendrauti viena kalba. Kai su manimi bendrauja operatoriai, technikai, elektronikai, aš galiu juos tikrai išgirsti ir suprasti. Tai labai palengvina susikalbėjimą sprendžiant įvairias iškilusias problemas“, – sako pašnekovas.

 

Mokymai užsienyje ir greita karjera

Prieš vienuolika metų A. Kazragys atėjo dirbti į „Philip Morris Lietuva“, kur pradėjo savo karjerą nuo techniko pozicijos, o vėliau pakilo į kitas pareigybes.

„Techniku dirbau apie penkerius metus, įgijau reikiamas kvalifikacijas, tobulinausi Vokietijoje „FOCKE & CO“ gamykloje. 2018 metais Klaipėdos fabrikas startavo su nauja gamybos valdymo sistema. Kad būtų įdiegta ši sistema, buvo sukurtos trys naujos darbo pozicijos. Aš norėjau save išbandyti techninės priežiūros pozicijoje, todėl pateikiau savo kandidatūrą“, – sako A. Kazragys.  

Jo kandidatūra buvo sėkminga ir A. Kazragys iš pradžių tapo atsakingas už kasdienes valdymo rutinas, defektų valdymą, gedimų šalinimą, o po dviejų metų pakilo karjeros laiptais ir tapo linijos vadovų treneriu.

„Šioje pozicijoje galėjau pagerinti bendravimo įgūdžius, pasitikėjimą savimi, organizuotumą bei lankstumą. Siekdamas šio tikslo konsultuodavausi su kitais darbuotojais, vadovais, skaitydavau specifinę literatūrą. Tuo metu tam, kad pasisemčiau žinių, kaip sėkmingai įdiegti naują gamybos sistemą, bei geriau ją suprasčiau, su kolegomis buvau išvykęs mokymų į Portugaliją“, – pasakoja A. Kazragys.

Įgytos žinios ir patirtis padėjo gargždiškiui 2021 m. dar kartą pakopti karjeros kopėčiomis aukštyn – jis tapo dviejų linijų gamybos vadovu.

„Visi anksčiau įgyti įgūdžiai labai praverčia dirbant linijos vadovu. Tačiau, žinoma, nereikia pamiršti, kad tobulėjimui ribų nėra – ir toliau tobulinu įvairius minkštuosius įgūdžius, kurie yra itin svarbūs dirbant su žmonėmis“, – pažymi A. Kazragys.

 

Darbas didelėje tarptautinėje įmonėje – daug galimybių ir aiškūs procesai

A. Kazragys pasakoja, kad jo patirtis rodo, jog tokios didelės įmonės kaip „Philip Morris“ suteikia plačias karjeros galimybes išbandant save skirtingose pozicijoje ir įvairioje veikloje. Be to, dirbdamas tarptautinėje kompanijoje darbuotojas turi galimybę aplankyti komandas kitose šalyse, o galbūt ir persikelti ten dirbti.

Kitas Lietuvoje nuo 1993 m. veikiančios didelės įmonės specifiškumas – aiškiai struktūruoti procesai. Tai reiškia, kad, pasak A. Kazragio, kiekviena jo darbo diena būna kruopščiai suplanuota.

„Kiekvieną rytą kartu su komanda įsivertiname darbų saugos ir kokybės rizikas, peržiūrime gamybos rezultatus ir susidarome veiksmų planą. Kita dienos dalis atitenka įvairiems susirinkimams bei darbuotojų ugdymui. Dienos pabaigoje peržiūrime darbus, kuriuos buvome susiplanavę, įsivertiname, ar suplanuoti veiksmai buvo naudingi, jeigu ne – nusimatome naujus“, – pasakoja A. Kazragys.

Pasak pašnekovo, detali dienotvarkė, dienos struktūra, aiškus tikslų žinojimas padeda ir asmeniniame gyvenime. Taip lengviau palaikyti darbo ir asmeninio gyvenimo balansą, skirti pakankamai laiko šeimai, draugams, hobiams.

 

Džiaugiasi gera vidine kultūra

Kalbėdamas apie žmones, su kuriais dirba, A. Kazragys negaili gerų žodžių.  Pasak jo, tai yra draugiški, atsakingi, veržlūs, užsispyrę, siekiantys rezultatų žmonės. Be to, fabrike darbuojasi ir 30 kitų gargždiškių.

„Labai gerai jaučiuosi dabartiniame savo darbe, nes čia dirba vieni iš geriausių savo srities specialistų, kurie nebijo mokytis ir moko kitus. Nors čia, kaip ir kiekviename darbe, netrūksta iššūkių, juos išspręsti padeda tai, kad kiekvienas darbuotojas šioje kompanijoje yra gerbiamas ir girdimas“, – teigia pašnekovas.  

Kitas tarptautinės įmonės privalumas – komfortiška ir saugi darbo aplinka, stipri vidinė kultūra, didelis naudų paketas. Tarp siūlomų naudų – gyvybės ir nelaimingų atsitikimų bei privatus sveikatos draudimas, sporto, sveikatingumo, tobulėjimo kompensacijos, atostogų priedai, papildomos įmokos į darbuotojų pensijų fondus, piniginiai priedai, papildomos atostogų dienos.  

„Jeigu kažkas svajoja apie įdomų darbą, kuris įtrauktų, sudomintų ir suteiktų galimybę augti ir būti įvertintam – „Philip Morris Lietuva“ yra ta vieta“, – teigia A. Kazragys.

 

Patarimas jaunimui – būti užsispyrusiems

A. Kazragys svarsto, kad užsitikrinti gerą karjerą jam padėjo ir tam tikros jo asmeninės savybės: supratingumas, komandinis darbas, užsispyrimas.

„Patarimas jaunimui – tikėti tuo, ką darai, niekada nepaleisti savo tikslo. Tai yra sunku, bet tik taip gali tikėtis pasiekti trokštamo rezultato. Reikia užsispirti, ieškoti išeičių, negalime pasitaikius pirmai nesėkmei visko mesti. Reikia nebijoti, eksperimentuoti, išdrįsti klysti. Svarbu pačiam tikėti savo idėja“, – pataria A. Kazragys.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,