Logo
 Spausdinti šį puslapį

Gerumo akcija „Pasidalinkime savo laiku“ – uždekime kalėdinę viltį vienišų senjorų širdyse

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Akcijos iniciatorė R. Bagdonienė (viduryje) kviečia skirti laiko bendravimo stokojantiems. Asmeninio archyvo nuotr. Akcijos iniciatorė R. Bagdonienė (viduryje) kviečia skirti laiko bendravimo stokojantiems. Asmeninio archyvo nuotr.

Šiemet jubiliejinius, jau penktus metus iš eilės, VšĮ „Revilita“ inicijuoja kalėdinę akciją „Pasidalinkime savo laiku“, kurios tikslas – prisiminti, aplankyti ir pradžiuginti kuo daugiau vienišų Gargžduose gyvenančių senjorų – juk artėjančios šventės – tai stebuklų ir vilties metas.

 

VšĮ „Revilita“ – ne pelno siekianti organizacija, veikianti Gargžduose. Ji užsiima įvairių socialinių, švietimo, sveikatos projektų rengimu bei teikia psichologinę, pedagoginę ir logopedo pagalbą įvairaus amžiaus žmonėms. Kasmetine gerumo akcija „Pasidalinkime savo laiku“ kviečia prisijungti žmones, kartu kuriant artėjančių Kalėdų džiaugsmą ir aukoti mažas dovanėles vienišiems senjorams – kavą, medų, sausainius ar kitus negendančius produktus bei daiktus.

Lauknešėlius VšĮ „Revilita“ įstaigos direktorė Rekvita Bagdonienė ragina atnešti adresu Minijos g. 3 veikiančią organizacijos buveinę, prieš tai galima ir susisiekti telefonu, o organizacijos savanoriai ir Paramos šeimai centro socialiniai darbuotojai pasirūpins, kad rinkinukai pasiektų senolių namus ir širdis. Šiais metais žadama lankyti tik Gargždų senjorus, kol kas jų planuojama aplankyti apie 16, tačiau, anot R. Bagdonienės, jeigu atsiras pakankamai norinčių prisidėti prie akcijos, aukas žadama vežti išdalinti ir rajono mastu.

„Praėjusiais metais mus užpuolusi pandemija sutrukdė su senjorais susitikti, pabendrauti gyvai, tačiau, dovanėlės, žinoma, juos pasiekė. Šiais metais tikimės, kad siautėjančios ligos jau nepakiš kojos ir galėsime ne tik įteikti žmonių paaukotus daiktus, bet ir pasišnekučiuoti – girdėjome, kad senoliai mūsų labai laukia, o pernai – pasigedo...“

Direktorė papasakojo, kad VšĮ „Revilita“ įstaigoje besilankantys neįgalieji taip pat prisideda prie akcijos vystymosi ir šventinio laukimo laikotarpiu užsiima žvakių, keramikos ir kitų dirbinių gamyba. Žmonės maloniai kviečiami atvykti į įstaigą, pasižvalgyti ir už simbolinę kainą įsigyti darbelių – jie gaminti su meile ir dideliu atsidavimu, o dalis surinktų pinigų bus skiriama akcijai „Pasidalinkime savo laiku“.

 

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,