Logo
 Spausdinti šį puslapį

Ką daryti, jei nežinai, kaip išsirinkti tikrai gerą dovaną?

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi Freepic.com nuotr. Asociatyvi Freepic.com nuotr.

Artėjant Kalėdoms prasideda šventinių dovanų paieškų karštligė. Laiko su kiekviena prabėgančia diena iki švenčių pradžios lieka vis mažiau, o galvoje dažnai būna tuščia tarsi dykumoje per vidurdienį. Kai nepavyksta sugalvoti, kokią dovaną derėtų dovanoti artimam žmogui, ar draugams, tada lieka pats praktiškiausia išeitis – išsirinkti kuponą.

 

Kas yra dovanoms skirtas kuponas?

Dovanų kuponu yra vadinamas atitinkamas dokumentas, kuris patvirtina galimybę įsigyti pageidaujamas prekes ar tam tikras paslaugas už kupone nurodytą sumą. Pavyzdžiui tai gali būti keliasdešimt, šimtas ar daugiau eurų. Pateikdamas dovanų kuponą toje įstaigoje, kuri jį išleido, jo gavėjas gali už nurodytą sumą pasirinkti tas prekes, kurios yra konkrečioje vietoje pateikiamos, kurių jam reikia. Geriausia tokį kuponą dovanoti tiems asmenims, kuriuos mažai pažįstate arba nežinote ko jiems reikia.

 

Kokios būna kupono panaudojimo sąlygos?

Dovanų kuponą galima laikyti savotiška sutartimi, kuri jo turėtoją įpareigoja įsigyti atitinkamas prekes ar paslaugas, griežtai laikantis šiame dokumente nurodytų jo panaudojimo sąlygų. Todėl šio kupono gavėjas pirmiausiai privalo susipažinti su informacija, pranešančia apie kupono galiojimo laiką, kitas galimas jo panaudojimo sąlygas.

Beje, dovanų kupono pardavėjas privalo išsamiai nurodyti, ko pageidauja iš šios rūšies dovanos gavėjo. Svarbu dovanų kupono savininkui laiku juo pasinaudoti, nes įprastai šio dokumento galiojimo laikas nepratęsiamas, o pinigai už nepanaudotą kuponą nėra grąžinami. Tiesa, pasitaiko atvejų, kai perkamas dovanų kuponas, galima susitarti su jo pardavėju dėl šio dokumento galiojimo laiko pratęsimo.

 

Kas dar yra žinoma apie dovanų kuponus?

Dovanų kuponai turi atskirą identifikacinį numerį, pagal kurį jo pardavėjai gali atsekti, kurioje vietoje ir kada jis buvo panaudotas. Jie gali būti popieriniai arba virtualūs. Dovanų kuponas jokiu būdu negali būti keičiamas į pinigus, nes turi būti naudojamas tik realaus apsipirkimo metu. Jei per nurodytą kupono galiojimo laiką jis lieka nepanaudotas, vėliau jis netenka savo vertės. Be to, dovanų kuponas yra toks dokumentas, kuris neturi konkrečiai įvardinto savininko, todėl juo kuo puikiausiai gali pasinaudoti bet kuris asmuo, jį pateikęs pardavėjui.

 

 

Reklama.

Dėmesio! Kalba netaisyta. Redakcija už pateiktą informaciją neatsako.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,