Logo
 Spausdinti šį puslapį

Sveikos gyvensenos skatinimas Lapių bendruomenėje

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Lapių bendruomenės nuotr. Lapių bendruomenės nuotr.

Mažas fizinis aktyvumas, sveikos mitybos principų nepaisymas, pablogėjusi psichinė sveikata netik senjorų, bet ir vidurinės kartos problema. Greitėjantis gyvenimo tempas įsuka žmones į uždaras erdves, mažėja bendravimo poreikis, blogėja psichinė sveikata, gyvenimas po darbo tampa pasyvus. Tai skatina įvairių žalingų įpročių formavimąsi, fizinio aktyvumo sumažėjimą, ligų atsiradimą.

 

Lapių bendruomenės centras šiemet vėl gavo finansavimą 1100 eurų projektui „Sveikos gyvensenos skatinimas Lapių bendruomenėje“, todėl galėjome tęsti daugelį pradėtų veiklų bei pamėginti naujas.

Organizavome 2 garsų terapijos užsiėmimus, buvome pasikvietę D. Kunčienę bei žolininkę G. Bružienę. Nusipirkome 10 porų šiaurietiško ėjimo lazdų, kuriomis vaikščiojimo technikos pamokė sveikatos biuro specialistė Rosita Virketė. O paskui moterys vaikščiojo vienos ir tęs tai pavasarį.

Visas projekto veiklas, nors ir sumažintomis lėšomis, įgyvendinome. Labiausiai patenkintos liko senjorės, kurioms svarbi ne tik mankšta, bet ir išėjimas iš namų, bendravimas. Sveikos gyvensenos projektas pasiekė tikslą – suaktyvino žmones tiek fiziškai, tiek psichologiškai, paskatino sveikiau maitintis. Įsitikinome, kad reikia rūpintis savimi, nes nuo to priklauso mūsų pilnaverčio gyvenimo trukmė ir kokybė.

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,