Logo
 Spausdinti šį puslapį

Orų prognozė savaitgaliui: pūs smarkokas vėjas, neišvengsime ir kritulių

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Lauros Jankutės nuotr. Lauros Jankutės nuotr.

Penktadienį šalies orus lems iš vakarų priartėjęs Atlanto ciklonas. Dangus bus apniukęs, pragiedrulių nesulauksime. Lietus numatomas visoje šalyje. Gausiausiai turėtų palyti Vidurio ir Vakarų Lietuvoje.

 

Pūs stiprokas pietų, pietvakarių krypties vėjas, tačiau pavojingų gūsių dienos metu jau išvengsime. Ir toliau laikysis šilta oro masė, tad temperatūra įdienojus kils iki 2–7 laipsnių šilumos.

Naktį lietaus intensyvumas jau bus mažesnis, bet protarpiais palis vis dar daugelyje šalies vietų. Daugiausia vyraus nedidelis lietus.

Pragiedrulių tikimybė ir toliau bus labai maža. Vėjas krypties nekeis, išliks gana nemalonus, o pajūryje ir gūsingas, retkarčiais sustiprėjantis iki 15–17 m/s. Temperatūra ir nakties metu išliks teigiama bei nekris žemiau 1–5 laipsnių šilumos.

Šeštadienio dieną situacija keisis nežymiai. Išliksime to paties ciklono įtakoje, bet jis pamažu tols į šiaurę, būsime jo pietiniame pakraštyje. Numatomas debesuotas dangus, bet kai kur gali trumpam pasirodyti vienas kitas saulės spindulys.

Daugelyje rajonų protarpiais kris krituliai, daugiausia tai bus nedidelis lietus. Temperatūra įdienojus pasieks 3–7 laipsnius šilumos. Išsilaikys stiprokas pietų, pietvakarių vėjas, kurio gūsiai vakariniuose rajonuose vietomis sieks 15–17 m/s.

Minėtajam ciklonui pasitraukus, sekmadienį šalį pasieks kita žemo slėgio sritis nuo Atlanto vandenyno.

Naktį, pradedant vakarine šalies dalimi, dangus vėl pilnai apniuks. Iki ryto krituliai išplis po vakarinius rajonus. Vyraus daugiausia šlapdriba ir lietus. Stiprės pietų, pietvakarių vėjas, gūsiai jau daugelyje rajonų sieks 15–20 m/s. Žemiausia temperatūra bus tarp 0–4 laipsnių šilumos.

Sekmadienio dieną krituliai išplis į daugelį šalies rajonų. Daugiausia kris gana sodrus ir įkyrus lietus, o rytiniuose rajonuose dar įsimaišys ir šlapdriba. Vėjas krypties nekeis, išliks stiprus, daugelyje rajonų ir toliau laukiami pavojingi gūsiai iki 15–20 m/s.

Temperatūra po nakties, nepaisant lietaus ir vėjo, laipsniu kitu pakils iki 1–6 laipsnių šilumos.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,