Logo
 Spausdinti šį puslapį

Operos solistė Aistė Pilibavičiūtė ir pianistė Nijolė Baranauskaitė publiką uždegs temperamentingais ispaniškais ritmais

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Klaipėdos koncertų salės nuotr. Klaipėdos koncertų salės nuotr.

Sopranas Aistė Pilibavičiūtė ir pianistė Nijolė Baranauskaitė kviečia į ispanų kompozitorių muzikos programą „Ateinu iš Ispanijos. Jautrios, aistringos ir temperamentingos muzikos melodijos bei ritmai skambės sausio 19 d. 18.30 val. Klaipėdos koncertų salėje (KKS).

 

Koncerto pavadinimą „Ateinu iš Ispanijos“ įkvėpė Pablo Luna‘os daina „De España vengo“ („Esu iš Ispanijos“). Trys Enrique Granados dainos iš ciklo „Canciones amatorias“ („Meilės dainos“) pasakos apie tai, kas būdinga dramatiškoms istorijoms – pavydas, ašaros ir pasiaukojimas dėl meilės. Kituose kūriniuose bus apdainuotos pietiečiams būdingos juodos aistringos akys, kurios geba mylėti ir apgauti, taip pat tikros meilės paieškos bei jausmai kompozitorių tėvynei Ispanijai.

Pasak A. Pilibavičiūtės, koncertas bus apie saulę, šilumą, Ispanijos temperamentą, grožį, aistrą, apie viską, ko šiomis dienomis vidurio žiemoje Lietuvoje trūksta. „Šia programa mes siekiame dalytis tuo grožiu su žmonėmis, pakrauti juos teigiamomis emocijomis ir mintimis. Manau, mes kartu su pianiste Nijole Baranauskaite turime savyje ispaniškos muzikos temperamentą, dėl kurio galime perteikti, atlikti tokią muziką“, - apie būsimą programą pasakojo A. Pilibavičiūtė.

Sopranas A. Pilibavičiūtė – viena ryškiausių jaunosios kartos operos solisčių. Tarptautinių konkursų laureatė aktyviai koncertuoja žymiausiose Lietuvos ir užsienio salėse, kuria vaidmenis Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre, kuriame 2019 metais buvo įvertinta Metų operos solistės apdovanojimu. Koncerto „Ateinu iš Ispanijos“ publikos laukia kitokia patirtis – solistė įsijaus į aistringos ispanės vaidmenį.

Kartu su A. Pilibavičiūte muzikuos pianistė N. Baranauskaitė. Svarbi jos veiklos sritis – bendradarbiavimas su dainininkais ir instrumentalistais, taip pat pedagoginė veikla. Koncertmeisterės profesiniai pasiekimai įvertinti ne vienu apdovanojimu. Tarptautinių konkursų laureatė taip pat rengia ir solines programas. Šiame koncerte klausytojai išgirs ir kelis ispaniškus kūrinius fortepijonui solo.

Koncertas „Ateinu iš Ispanijos“ klausytojų lauks sausio 19 d. 18.30 val. KKS.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,