Logo
 Spausdinti šį puslapį

Karlsonas, kuris gyvena ant stogo, kviečia leistis į žaismingus muzikinius nuotykius

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Karlsono mokyklėlė. D. Bielkausko nuotr. Karlsono mokyklėlė. D. Bielkausko nuotr.

Mažųjų klausytojų pamėgta edukacinė programa „Karlsono mokyklėlė“ grįžta į Klaipėdos koncertų salės (KKS) sceną. Švedų rašytojos Astridos Lindgren vienas žinomiausių knygų personažų Karlsonas kartu su Klaipėdos brass kvintetu kvies susipažinti su variniais pučiamaisiais instrumentais. Kaip Karlsonui pavyks įgyvendinti savo sumanymus, klausytojai pamatys apsilankę netikėtumų ir išdaigų kupiname koncerte sausio 24 d. Į 12.00 valandos renginį bilietai išparduoti, tad publika kviečiama suskubti įsigyti paskutinius bilietus į 18.30 valandos programą.

 

Švedijos sostinėje Stokholme, ant daugiabučio namo stogo, už kamino, stovi mažas namelis, kuriame gyvena „gražus, protingas ir gerai įmitęs vyrukas pačiame jėgų žydėjime“ vardu Karlsonas. Šis nenuorama, kuris niekaip nenori suaugti, labiausiai mėgsta išdykauti. Su juo niekada nebūna nuobodu, nes jo galva nuolat pilna įvairiausių idėjų.

Karlsonas nusprendė įkurti Karališkąją dūdų mokyklėlę, kurioje ne tik pats mokysis groti visais variniais pučiamaisiais instrumentais iš karto, bet ir kitus pamokys. Klaipėdos brass kvinteto meno vadovas S. Petrulis teigia, kad Karlsonas yra įdomus, charizmatiškas, siausti mėgstantis personažas, todėl jis populiarus išliko iki šių dienų. „Linksmai erzindamas publiką, Karlsonas supažindina vaikus su variniais pučiamaisiais instrumentais, kuriais mes grojame šiame koncerte. Visos jo išdaigos kuria linksmą nuotaiką ir neleidžia nuobodžiauti nė vienam žiūrovui salėje. Todėl publika jau spėjo pamilti šį nenuoramą personažą“, – pasakojo S. Petrulis.

Karlsono vaidmenį kurs aktorius Aurelijus Liškauskas. Jam talkins Klaipėdos brass kvintetas, kuriam vadovauja ir trimitu groja Sigitas Petrulis, Jonas Katauskas taip pat gros trimitu, Monika Miliauskienė – valtorna, Arvydas Stakvilevičius valdys tromboną, o Vidmantas Liasis – patį didžiausią kvinteto instrumentą tūbą. Programą režisavo Nerijus Gedminas, pats joje kuriantis mokyklėlės direktoriaus vaidmenį.

Į linksmą edukacinį koncertą šeimai „Karlsono mokyklėlė“ kviečiama sausio 24 d. 12 ir 18.30 valandą KKS.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,