Logo
 Spausdinti šį puslapį

2022 m. Klaipėdos apskrityje fiksuotas didžiausias šalyje smurto artimoje aplinkoje atvejų mažėjimas

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Freepic.com nuotr. Asociatyvi Freepic.com nuotr.

Tyrimų dėl smurto artimoje aplinkoje Klaipėdos apskrityje nuosekliai mažėja – 2022 m. pradėti 537 ikiteisminiai tyrimai, arba 89-niais tyrimais mažiau nei 2021 m. ir tai yra didžiausias mažėjimas šalyje. Lyginant padėtį Klaipėdos apskrities miestuose ir rajonuose, labiausiai tokio pobūdžio tyrimų sumažėjo uostamiestyje – pernai buvo pradėta 213, arba net 63-mis mažiau nei užpertai.

 

„Tokia statistika tik patvirtina, kad policijos pareigūnų vykdomos tikslinės prevencinės priemonės, skirtos smurtui artimoje aplinkoje mažinti, yra efektyvios ir duoda akivaizdžių rezultatų. Įtakos gali turėti ir tai, kad, pasibaigus pandemijai, žmonės turi daugiau galimybių išeiti iš namų, bendrauti, sportuoti, užsiimti kitokia mėgstama, gerų emocijų suteikiančia veikla“, – sako Klaipėdos miesto PK viršininkė Rasa Bekėžienė.

Tyrimų dėl agresijos tarp artimųjų pernai mažėjo ir Plungės rajone – 24-iais, bei Skuodo rajone – 20-čia. Rietavo savivaldybėje tokio pobūdžio tyrimų sumažėjo beveik dvigubai – nuo 23-jų pradėtų 2021 m. iki 12-kos per 2022 m. Tyrimų dėl smurto artimoje aplinkoje skaičius pernai augo tik Palangoje (11 atvejų) ir Kretingos rajone (6 atvejai).

Vis dėlto pranešimai dėl su smurtu artimoje aplinkoje susijusių nusikalstamų veikų vis dar yra dominuojantys policijoje. Visoje šalyje per 2022 m. tyrimų dėl tokio pobūdžio nusikalstamų veikų pradėta 1,2 proc. daugiau nei 2021 m. Remiantis Valstybės duomenų agentūros skelbiamais duomenimis, dažniausia smurto artimoje aplinkoje aukomis tampa moterys – 8-nios iš 10 nukentėjusiųjų, o kas 10-as nukentėjusysis yra vaikas iki 18 metų amžiaus.

Policijos pareigūnai pastebi, kad visuomenė tampa vis nepakantesnė tam kas vyksta aplink, tačiau, vis dar yra smurtą šeimose kenčiančių aukų, kurios dėl to kaltina save, o smurtautoją linksta pateisinti. Todėl žinančius apie galimus smurto atvejus pareigūnai ragina nelikti nuošalyje ir visada pranešti policijai per www.epolicija.lt arba telefonu 112.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,