Logo
 Spausdinti šį puslapį

Tradiciniame šachmatų turnyre „Grafaitės taurė-2023“ ant pakylos žengė abu broliai Kušlikiai

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asmeninio albumo nuotr. Asmeninio albumo nuotr.

Vasario 4–5 d. Šiaulių rajone, Ginkūnuose, rinkosi jaunieji šachmatininkai į tradicinį U08–U12 šachmatų turnyrą „Grafaitės taurė-2023“. Klaipėdos rajonui čia atstovavo penki BĮ Sporto centras ugdytiniai: Dominykas ir Oskaras Kušlikiai, Vėjas Čepauskas, Antanas Čechavičius bei Dominykas Kondrotas. Buvo žaidžiami greitieji šachmatai, 9 ratų šveicariška sistema, kiekvienam žaidėjui skiriant po 20 min. + 10 sek. prie kiekvieno ėjimo.

 

Visi mūsiškiai kovojo pagirtinai. O geriausiai tarp 69 dalyvių pasirodė Dominykas Kušlikis, surinkęs 7 taškus, bendroje įskaitoje iškovojęs ketvirtąją vietą, o tarp B12 buvęs trečias. Savo reitingą Dominykas pasikėlė 33 taškais. Maloniai nustebino Antanas Čechavičius, puikiai finišuodamas surinkęs 5,5 taško (bendroje įskaitoje 21-oji vieta, tarp B10 – 7 vieta).

Pirmoje varžybų dalyje visus nustebino Oskaras Kušlikis, kuris, būdamas vienu jauniausių turnyre, išsiveržė į lyderių pozicijas ir po pirmos dienos turėjo net 4 taškus iš 5 galimų. Ir tas pats pralaimėjimas buvo ne kam kitam, o savo broliui Dominykui. Išsiveržus į pirmąsias pozicijas, kelis turus iš eilės Oskarui reikėjo atlaikyti pajėgių šachmatininkų spaudimą, tai antroji diena jam jau nebuvo tokia sėkminga. Bet pergalė finiše užtikrino pirmąją vietą tarp dvylikos U08 šachmatininkų. Oskaras surinko 5 taškus ir bendroje įskaitoje buvo 24-toje vietoje.

Po 4 taškus surinko ir kiti du mūsų ugdytiniai. Vėjas Čepauskas buvo 40-toje vietoje (tarp B12 jis 14-toje vietoje), o Dominykas Kondrotas bendroje įskaitoje iškovojo 44-tą vietą (tarp B10 – 12 vieta).

Tokie turnyrai – puiki patirtis ruošiantis svarbiausioms metų varžyboms – Lietuvos pirmenybėms. Visi šie ugdytiniai yra kandidatų sąraše ir po truputį kaupia varžybų patirtį.

Tradiciškai vaikus į turnyrą lydėjo tėveliai, kuriems mes dėkojame.

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,