Logo
 Spausdinti šį puslapį

Kviečia žiūrėti trumpus filmukus apie saugomas teritorijas

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Aplinkos ministerijos nuotr. Aplinkos ministerijos nuotr.

Kviečiame geriau susipažinti su Lietuvos saugomomis teritorijomis ir peržiūrėti trumpo metro filmus apie jas. Iš viso sukurtas 41 filmukas – apie visus nacionalinius ir regioninius parkus, valstybinius gamtinius bei kultūrinius rezervatus, taip pat biosferos rezervatą.

 

Pagrindinis trumpų (5 minučių) filmų tikslas – supažindinti žiūrovą su kiekvieno valstybinio parko bei rezervato vertybėmis, lankomais gamtos ir kultūros objektais, pažintiniais takais, apžvalgos bokštais, unikaliomis kraštovaizdžio panoramomis, biologine įvairove.

Peržiūrėjęs filmą, kiekvienas turėtų suprasti, kodėl buvo steigiama saugoma teritorija, kas joje saugoma ir privalo būti išsaugota ateities kartoms. 

Trumpametražiniai filmai buvo kuriami naudojant dronus, kompiuterinę grafiką, archyvinius kadrus, taip pat pasitelkiant gamtininkų filmuotą medžiagą apie retas ir saugomas rūšis. Kiekvienas filmas atskleidžia konkrečios saugomos teritorijos išskirtinę vertę, kad būtų aišku – kas ir kodėl saugoma. 

Visus minėtus filmukus apie saugomas teritorijas nuo šiol galite rasti YOUTUBE platformoje, paspaudus šią nuorodą. 

Filmai sukurti pagal Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos vykdomą projektą „Saugomų vertybių pažinimas ir informacijos sklaida“ buvo sukurti trumpo metražo filmai apie nacionalinius ir regioninius parkus, valstybinius gamtinius ir kultūrinius rezervatus. Filmai skirti reprezentacijai, lankytojų centrams bei edukacijoms.

 

Parengta pagal Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos informaciją

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,