Logo
 Spausdinti šį puslapį

Klaipėdoje aštuntą kartą šurmuliuos „Studijų regata 2023”

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
A. Kundroto nuotr. A. Kundroto nuotr.

Kovo 3 d. Klaipėdos „Švyturio“ arenoje jau aštuntą kartą šurmuliuos nemokama studijų mugė „Studijų regata 2023. Mugės metu moksleiviai galės susipažinti su studijų programomis uostamiesčio aukštosiose ir profesinėse mokyklose bei daugiau sužinoti apie galimybę rinktis studijas Klaipėdoje.

 

Pasak „Klaipėda ID“ švietimo projektų vadovės Viktorijos Giedraitienės, studijų mugės yra puiki vieta vienoje vietoje susipažinti su esama studijų programų pasiūla ir tiesiogiai pabendrauti su švietimo įstaigų atstovais bei studentais.

„Mugės yra gera vieta užmegzti pirminį kontaktą ir pamatyti bendrą vaizdą. Renginio metu galima pasidaryti sąrašą „užkabinusių“ studijų programų ir vėliau kreiptis tiesiogiai į mokymo įstaigas, kurios tas programas siūlo ir su jomis susipažinti detaliau“, – pasakoja V. Giedraitienė.

Renginyje „Studijų regata 2023“ (https://fb.me/e/3X8FM19de) organizuojama ne tik Klaipėdos ir Lietuvos aukštųjų ir profesinių mokyklų mugė, kurios metu moksleiviai galės susipažinti su jų atstovais, užduoti jiems rūpimus klausimus bei daugiau sužinoti apie studijas ir jų programas, bet taip pat bus skaitomi ir įvairūs pranešimai bei rengiamos diskusijos. Pranešimus skaitys įvairių sričių ekspertai – moksleiviai galės daugiau sužinoti ne tik apie tai, ko reikia sėkmingai karjerai, Z kartą ir jos lyderystę, bet ir tvarius jūrų uostus, bepiločių orlaivių panaudojimo galimybes inžinerijoje. Renginį vainikuos Gabrieliaus Vagelio koncertas.

Klaipėdos pedagoginės psichologinės tarnybos karjeros specialistė Rasa Mantrimienė atkreipia dėmesį, kad norint gauti kuo didesnę naudą, prieš atvykstant į studijų mugę svarbu pasidaryti namų darbus.

„Labai svarbu, kad į tokias muges moksleiviai ateitų pasiruošę. Jeigu jie žino, kad renginyje bus tam tikrų aukštųjų mokyklų, kolegijų ar profesinių mokyklų atstovai, turėtų pasidomėti kokios studijų programos juos labiausiai domintų ir ateiti su konkrečiais klausimais. Taip pat svarbu pasidomėti ir kokie vyks pranešimai ir diskusijos, kas galėtų moksleivius sudominti – tada tikrai nauda bus didelė“, – teigia R. Mantrimienė.

Karjeros specialistė taip skatina įsivertinti savo galimybes – tiek finansines, tiek asmenines. Svarbu su tėvais aptarti variantus studijuoti tiek valstybės finansuojamose, tiek nefinansuojamose vietose, apsvarstyti pragyvenimui reikalingas išlaidas bei kitus svarbius aspektus.

Renginio metu „Švyturio“ arenoje vyks ir Jaunimo organizacijų mugė #BEcool #AFTERschool (https://fb.me/e/3wg0lb6Xx) – tai jau penktus metus vykstantis edukacinis pramoginis renginys. Jo metu bus galima susipažinti su formalaus ir neformalaus švietimo veiklomis Klaipėdos mieste, galimybėmis prie jų prisijungti, realizuoti save bei tapti aktyviais visuomenės nariais. Tad kovo 3 d. arenoje apsilankę moksleiviai turės galimybę daugiau sužinoti ne tik apie studijų programas, bet ir apie tai, ką įdomaus galima veikti po paskaitų ir kaip aktyviai įsilieti į miesto gyvenimą.

Anot V. Giedraitienės, studijų mugė – puiki proga susipažinti su studijų programomis regione ir šalyje, sužinoti, kokios naujos programos šiemet bus siūlomos, kokių sričių specialistai itin geidžiami darbo rinkoje ir net ugdyti savo kompetencijas.

„Daug kas nepagalvoja, bet mugės metu vykstantis bendravimas akis į akį ir klausimų uždavimas mokslo įstaigų atstovams bei studentams yra ir puiki viešojo kalbėjimo praktika mokiniams. Taigi dalyvavimas mugėje gali būti ir labai svarbių kompetencijų ugdymo vieta“, – apibendrina „Klaipėda ID“ švietimo projektų vadovė.   

Apsilankyti mugėje kviečiami ne tik moksleiviai, bet ir pedagogai. Mokytojams bus skirta atskira zona, kurioje numatytos paskaitos apie ateities lyderių ugdymą bei kompetencijų kėlimo galimybes. Be to, renginio metu vyks seminaras apie mokytojo vaidmenį įtraukties kontekste, o jį išklausę galės įgyti kvalifikacijos kėlimo pažymėjimą. 

Renginys yra nemokamas, tačiau būtina išankstinė registracija. Daugiau informacijos: https://fb.me/e/5eWuAhRPx 

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,