Logo
 Spausdinti šį puslapį

Beveik 185 tūkstančiai nepasiturinčių gyventojų iki kovo vidurio sulauks paramos maisto produktais

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Maisto banko nuotr. Maisto banko nuotr.

Prasidėjo pirmasis šiais metais paramos maisto produktais dalijimas, kuris tęsis skirtingose savivaldybėse iki kovo mėnesio vidurio. Parama nepasiturinčius gyventojus šiemet iš viso pasieks šešis kartus, be šio dalijimo – dar balandžio, birželio, rugpjūčio, spalio ir gruodžio mėnesiais. Kartu su birželio ir gruodžio mėnesių maisto produktų dalijimais gyventojai sulauks ir paramos higienos priemonėmis.

 

„Labai svarbu padėti nepasiturintiems ir mažas pajamas gaunantiems žmonėms. Maisto dalijimas yra viena iš valstybės teikiamos paramos formų. Valstybės parama visada pasiekia tuos, kam pagalbos reikia labiausiai“, – sako socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė.

Sunkiau besiverčiančius gyventojus pasieks paramos krepšelis, kurį sudarys: UAT pienas, kiaulienos konservai, konservuoti žalieji žirneliai, perlinės kruopos, grikių kruopos, greito paruošimo avižų košė su vaisiais arba uogomis ir kvietiniai miltai.

Visi paramos paketai bus iš anksto supakuoti ir paruošti išsinešti, todėl asmeninių krepšelių žmonėms atsinešti nereikės.

Paramos dalijimus organizuoja savivaldybių administracijos ir dvi nevyriausybinės organizacijos: labdaros ir paramos fondas „Maisto bankas“ ir Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugija.

Parama dalijama daugiau nei 600 punktų visoje Lietuvoje. Dėl tikslaus dalijimo laiko gyventojai turėtų kreiptis į savo seniūniją arba šios informacijos ieškoti savo savivaldybės administracijos bei „Maisto banko“ interneto puslapiuose.

Maisto produktus gali gauti tie gyventojai, kurių vidutinės mėnesinės pajamos vienam šeimos nariui šiuo metu neviršija 235,50 eurų per mėnesį. Esant objektyvioms priežastims, savivaldybių administracijos nustatyta tvarka, parama gali būti skiriama, kai pajamos viršija nurodytą sumą per mėnesį. Išimties atvejus ir jiems taikomus dydžius nustato kiekviena savivaldybė individualiai.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,