Logo
 Spausdinti šį puslapį

Devintajame Lietuvos diskgolfo žiemos čempionate – rekordinis dalyvių skaičius (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Organizatorių nuotr. Organizatorių nuotr.

Praėjusį sekmadienį baigėsi dvi dienas vykęs „Lietuvos diskgolfo žiemos čempionatas 2023 su DiscCity.eu“. Čempionatas vyko dviejuose Jonavos rajone įsikūrusiuose diskgolfo aikštynuose – Survilų ir Pušyno. Čempionate dalyvavo ir užsienio sportininkai, tačiau dėl Lietuvos čempionų ir prizininkų vardų galėjo varžytis tik vietiniai sportininkai.

 

Nepaisant to, čempionatas sulaukė viso būrio pajėgių sportininkų iš Latvijos (34 svečiai) ir Estijos (5). Net trijose iš šešių pogrupių pergales šventė būtent užsienio sportininkai. Iš viso čempionate varžėsi net 144 sportininkai iš trijų šalių ir žiemos čempionatas eilinį kartą pagerino didžiausių diskgolfo varžybų Lietuvos istorijoje rekordą! Tai puikus įrodymas, jog diskgolfas yra visų metų laikų sporto šaka!

Varžybos buvo registruotos kaip aukšto B lygio turnyras pagal PDGA (Pasaulinę diskgolfo asociaciją). Prizinį fondą sudarė beveik 3000 EUR.

Čempionate buvo tituluoti 6 Lietuvos čempionai – šalia pagrindinių moterų ir atvirojo (diskgolfe nėra „vyrų“ pogrupių – jis yra atviras visiems) pogrupių, taip pat vyko ir atskirų amžiaus grupių varžybos – jaunimo iki 18 metų, moterų ir atvirasis 40+ amžiaus, bei atvirasis 50+ amžiaus.

Jaunimo divizione tarp lietuvių medalius išsidalino trys jaunieji sportininkai. Pirmąjį savo žiemos čempionato aukso medalį iškovojo Adomas Brazauskas iš Kulautuvos (Kauno raj.), už nugaros palikdamas vilnietį Vėją Ūselį ir kaunietį Paulių Juozapavičių. Tačiau nei vienas jaunasis lietuvis neprilygo vieninteliam svečiui iš Latvijos – dėl medalių nekonkuravęs Alfs Vilcans per tris sužaistus diskgolfo ratus naująjį Lietuvos čempioną aplenkė net 21 metimu.

Dviejose amžiaus grupėse žaidė tik lietuviai. 50+ mažiaus vyru tarpe čempionu tapo kaunietis Raimondas Mikalkėnas (190 metimų), net 20 metimų aplenkęs antroje vietoje likusį vilniškį Petrą Tarasevičių (210). Bronzos medalį iškovojo Vaidas Mitkevičius (218) iš Gargždų.

 

Pajėgiausiuose pogrupiuose laukė sudėtinga kova su svečiais iš Baltijos šalių

40+ amžiaus pogrupyje niekas neprilygo vienam pajėgiausių Estijos sportininkų Marko Narits – jis nesunkiai pasiekė pergalę (rezultatas 169 metimai). Antroje vietoje liko latvis Reinis Stalšans (179). Tarp lietuvių geriausiai pasirodė ir pirmąjį savo žiemos čempiono titulą šioje amžiaus grupėje iškovojo Tadas Ūselis (182 metimai) iš Vilniaus. Sidabro medalį laimėjo “namų” parkuose žaidęs Miroslavas Jurgelevičius (184). Bronzą iškovojo puikiai finalinio rato pabaigą sužaidęs kaunietis Mindaugas Likas (194).

Moterų varžybose po pirmą dieną sužaistų dviejų ratų užtikrintai pirmavo daugkartinė Lietuvos čempionė Mireta Jurgelevičiūtė (Šveicarija/Kaunas) – prieš prasidedant finaliniam ratui ji turėjo gan saugų 7 taškų pranašumą prieš artimiausias persekiotojas. Tačiau finalas klostėsi gal sudėtingai, ir likus paskutiniam krepšiui pranašumas ištirpo iki vieno taško. Vis gi varžovės nepasinaudojo galimybe pavyti M.Jurgelevičiūtę, ir ji su 209 metimais laimėjo čempionatą ir iškovojo jau septintą žiemos čempionės titulą! Antrą vietą užėmė „be konkurencijos“ žaidusi latvė Elizabete Pekšena (210). Sidabro medalį laimėjo Guoda Vereniūtė (212), iškovojusi savo pirmą medalį žiemos čempionatuose. Ji už nugaros paliko pernai metų čempionę Oksaną Žukauskienę (213), kuri šiemet tenkinosi bronzos medaliu.

Pagrindiniame atvirajame pogrupyje, kuriame paprastai varžosi pajėgiausi vyrai, vyko įtempta kova ir tarp trijų šalių pajėgiausių sportininkų, ir tarp lietuvių, kovojusių dėl medalių. Ši kartą savo pajėgumą įrodė Latvijos sportininkai – pirmą ir antrą vietas užėmė Jurijs Sinkevics (169) ir Rainers Balodis (170). R. Balodis buvo aukščiausią PDGA reitingą turintis sportininkas. Labai solidžiai žaidė trečią rezultatą pasiekę ir Lietuvos čempionu tapęs panevėžietis Laurynas Rimavičius (172). Antra vieta tarp lietuvių ir sidabro medaliu šiemet turėjo tenkintis pernai metų čempionas vilnietis Mindaugas Pošius (180). Trečia vietą pasidalino Mindaugas Mažeika ir Edgaras Čaikinas (abu po 182).

„Čempionatu likau labai patenkintas – puikiai paruošti parkai, smagu, kad Lietuvos čempionatas atitiko aukšto lygio varžybų reikalavimus. Pirmą dieną net ir oras buvo stebėtinai geras, be vėjo. Stipri konkurencija iš pajėgių kaimyninių šalių sportininkų privertė dar labiau susikaupti ir stengtis pasirodyti kuo geriau! Labai gera patirtis pasivaržyti su pajėgiausiais varžovais iš kaimyninių šalių! Ir žinoma pasiektas Lietuvos čempiono titulas nuteikia optimistiškai“, - po varžybų sakė naujasis Lietuvos žiemos čempionas L. Rimavičius.

Tradiciškai žiemos čempionatu prasidėjęs Lietuvos diskgolfo sezonas žada jau tradicinių ir naujų varžybų formatų – Lietuvos diskgolfo federacija yra suplanavusi 7 Lietuvos Taurės etapus (skirtinguose diskgolfo aikštynuose), Lietuvos mėgėjų, porų ir komandinį čempionatus. O svarbiausios metų varžybos - Lietuvos diskgolfo čempionatas, šiemet taip pat bus ypatingas - jis vyks Jonavos rajone rugpjūčio 4-6 dienomis pirmą kartą istorijoje net trijuose aikštynuose – prie žiemos čempionatą priėmusių Survilų ir Pušyno aikštynų prisijungs dar ir Jonavos miesto diskgolfo parkas.

Lietuvos geriausių sportininkų taip pat laukia dalyvavimas Europos čempionatuose – Estijos sostinėje Taline (vyrų, moterų ir jaunimo), bei „meistrų“ čempionatas Vengrijoje.

Visi čempionato rezultatai:

https://www.pdga.com/tour/event/66171

Informaciją apie čempionatą parengė:

Darius Gricius

Čempionato direktorius

Mob.: +37068781223

e.paštas:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,