Logo
 Spausdinti šį puslapį

Nuo kovo 1 d. keičiasi leidimo-higienos paso išdavimo tvarka

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi nuotr. Asociatyvi nuotr.

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras prie Sveikatos apsaugos ministerijos (NVSC) informuoja, kad nuo š. m. kovo 1 d. įsigalioja Leidimų-higienos pasų (LHP) išdavimo taisyklių pakeitimai.

 

Pagrindiniai pasikeitimai:

  • nebebus išduodami popieriniai LHP;
  • valstybės rinkliava turės būti sumokėta iki LHP išdavimo.

Primename, kad už LHP išdavimą ir patikslinimą yra imama valstybės rinkliava. Fiziniai, juridiniai asmenys ar filialai gavę NVSC informaciją apie mokėtiną rinkliavą, ją turės sumokėti iš anksto per 10 darbo dienų nuo šios informacijos išsiuntimo dienos.

Nuo šiol popierinis LHP pareiškėjui nebus išduodamas; išduotas, sustabdytas, panaikintas ar dalinai panaikintas LHP bus įrašomas į Licencijų informacinę sistemą.

Primename, kad LHP išduodamas neterminuotam laikui, tačiau priklausomai nuo aplinkybių būtina kreiptis į NVSC dėl jo tikslinimo, galiojimo sustabdymo, galiojimo sustabdymo panaikinimo arba galiojimo panaikinimo.

Paraišką ir dokumentus LHP gauti galima pateikti per viešųjų elektroninių paslaugų portalą „Elektroniniai valdžios vartai“, atvykus į NVSC departamentą ar jo skyrių rajone, paštu, per įgaliotą atstovą arba per Nacionalinę elektroninių siuntų pristatymo informacinę sistemą.

LHP paraiškos formą galima rasti čia

Informaciją apie asmenų aptarnavimą NVSC (darbo laiką ir adresus) rasite šiuo interneto svetainės adresu.

Daugiau informacijos

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,