Logo
 Spausdinti šį puslapį

Paskaitoje gargždiškiai supažindinti su saugios kaimynystės privalumais

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Klaipėdos apskrities VPK nuotr. Klaipėdos apskrities VPK nuotr.

Klaipėdos rajono policijos komisariato salėje vyko paskaita, kurią vedė „Saugios kaimynystės“ grupių asociacijos prezidentė Laura Mažintė.

 

Į paskaitą atvykę rajono seniūnijų seniūnai, seniūnaičiai, bendruomenių ir saugios kaimynystės grupių atstovai bei policijos komisariato Prevencijos poskyrio pareigūnai paskaitoje buvo supažindinti su saugios kaimynystės tema.

Asociacijos prezidentė išsamiai paaiškino susitikimo dalyviams, kas yra saugi kaimynystė, kaip ir kur šis reiškinys atsirado, kokias problemas gali spręsti piliečiai, susibūrę į saugios kaimynystės grupes, kokias veiklas vykdo jos nariai, pateikė gerosios praktikos pavyzdžių, informavo, kaip reikia pritraukti žmones burtis į šias grupes, kaip jas steigti ir registruoti.

Lektorė akcentavo, kad saugios kaimynystės idėjos plitimas Lietuvoje dar tik prasideda. Iš viso Lietuvoje yra registruota apie 1600 saugios kaimynystės grupių, Klaipėdos apskrityje - apie 240 grupių.

Laura Mažintė pažymėjo, kad ten, kur yra įsteigtos šios grupės, nusikalstamumas mažėja. Ji ragino susitikimo dalyvius skatinti kitus burtis į saugios kaimynystės grupes ir taip spręsti nusikalstamumo mažinimo bei kitas problemas.

Atsidėkodamas už paskaitą, PK viršininkas Raimundas Vaitkevičius, „Saugios kaimynystės" asociacijos prezidentei padovanojo knygą „Gargždai".

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,