Logo
 Spausdinti šį puslapį

Stasio Šeštausko fotografijų paroda „Kuršių marios: prisiminimų laivai“

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Tiek vasarą, tiek žiemą vienas didžiausių Stasio Šeštausko pomėgių buvo žvejyba. Tiek vasarą, tiek žiemą vienas didžiausių Stasio Šeštausko pomėgių buvo žvejyba.

Besibaigiant šių metų žiemai, netikėta mirtis pasiglemžė gargždiškiams ir ne tik jiems gerai pažinoto fotografo, žurnalisto Stasio Šeštausko gyvybę. Viena didžiausių miesto metraštininku vadinto vyro aistrų buvo žvejyba, buvimas gamtoje. Šį laiką jis, žinoma, užfiksavo savo fotografijose.

Dalį nuotraukų, kuriose įamžintos Kuršių marios, jų grožis ir ten sutikti žmonės, iš milžiniško S. Šeštausko fotografijų lobyno bus galima pamatyti Drevernoje veiksiančioje parodoje.

 

Liepos 11 d., penktadienį, 18 val. J. Gižo etnografinėje sodyboje bus atidaryta S. Šeštausko fotografijų paroda „Kuršių marios: prisiminimų laivai“. Paroda veiks iki rugpjūčio 8 d.

Iš Gargždų į parodą pageidaujančius NEMOKAMAI nuveš ir parveš užsakytas autobusas. Norintys važiuoti turėtų rinktis 17 val. į prie parko esančią aikštelę.

 

Daugiau informacijos tel. 8 618 31 454, el. p. .

 

„Kam su meškere rankoje teko sutikti saulės patekėjimą, ilgam tai įsimena.

O kokie įspūdingi žuvų pliaukštelėjimai tai šen, tai ten srovėje – amo netenki. Pamažu sklaidosi ryto rūkas..., tik žuvų šokiai nesiliauja. Dažniausiai tai sidabru tviskantis salatis medžioja.

Užveriu riebų naktinį slieką ant kabliuko – švyst į srovę. Kelios sekundės ir nuskendęs gramzdas įtempia valą. Mintyse pradedu įsivaizduoti kaip ant dugno besiraitantį slieką aptinka didžiulis pro šalį plaukiantis karšis. Meškerės viršūnėlė staigiai virpteli. Dar sekundė ir, stvėręs meškerę, pakertu žuvį. Jaučiu, kaip stipriai žuvis priešinasi – meškerės viršūnėlė sulinksta. Kuo arčiau kranto, tuo žuvis priešinasi labiau, bet metras po metro vynioju valą ant ritės ir prašau aukščiausiojo, kad tik ji neatitrūktų.  Dar keletas akimirkų ir plačiašonis karšis vandens paviršiuje parodo savo nugarą. Didžiulis, apsivijęs vandenžolėmis... Dar akimirka ir nuo kovos pailsusi žuvis nebesipriešina, o aš čiumpu ją ir sviedžiu į krantą... Suskamba telefono žadintuvas, išvakarėse nustatytas skambėti pusę trijų nakties, ir mano sapnas baigiasi.“

Stasys Šeštauskas

 

stasioparodaOK2

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,