Logo
 Spausdinti šį puslapį

Oro permainos pasieks savaitės viduryje: sulauksime lietaus ir šalnų

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Lauros Jankutės nuotr. Lauros Jankutės nuotr.

Pirmadienio dieną Lietuvoje bus nepastoviai debesuota. Rytiniuose ir pietiniuose rajonuose vyraus sausi ir šilti orai. Vakarų Lietuvoje daug kur nulis trumpi lietūs, vietomis griaudės perkūnija, per ją pietryčių, pietų vėjo gūsiai kai kur sustiprės iki 15-17 m/s. Nepaisant trumpo lietaus, šilumos ir čia netrūks. Prie jūros žadama 17-19 laipsnių, tuo tarpu temperatūra Vilniuje, Utenoje ir Alytuje šoktelės iki 18-20, Kauno apylinkėse kai kur iki 21 laipsnio šilumos.

 

Antradienio naktį vietomis šiek tiek palis, didesnė tikimybė vakariniuose rajonuose, bet nurims vėjas, o temperatūra žemės iki 5-10 laipsnių šilumos. Dieną per šalį keliaus šaltasis atmosferos frontas, kuris į daugelį rajonų atneš trumpalaikį lietų, kai kur vėl griaudės perkūnija. Iki atkeliaujant lietui temperatūra spės pakilti iki 15-20 laipsnių, tik vakariniame pakraštyje jau bus vėsiau – 11-14 laipsnių šilumos. Stiprokas vėjas pakeis kryptį, ims pūsti iš vakarų, šiaurės vakarų, antroje dienos pusėje atgabens jau vėsesnį orą.

Trečiadienio naktį tęsis lietus, jis labiau bus ištisinio pobūdžio. Temperatūra sparčiai kris, paryčiais sieks jau tik 2-7 laipsnius šilumos. Dieną verta bus ne tik paimti skėtį dėl trumpo, daugiausia negaus lietaus galimybės, bet ir apsirengti gerokai šilčiau, nes sušils vos iki 8-13 laipsnių šilumos. Be to ir vakarų, pietvakarių vėjas bus žvarbus ir stiprokas, kartais gūsiai sieks 15 m/s.

Ketvirtadienio naktį sausiau, palis tik vietomis, bet išaugs didelis šalnų pavojus. Temperatūra žemės iki 1-6 laipsnių šilumos, ore vietomis, dirvos paviršiuje daug kur prognozuojamos šalnos iki 0-4 laipsnių šalčio. Dieną daug kur trumpai palis. Išliks nelabai šilta, vėl tik 8-13 laipsnių šilumos.

Penktadienio naktį vėl teks pridengti jautrius augalus, nes daugelyje rajonų numatomos 0-5 laipsnių šalčio šalnos. Dieną numatomas trumpas, nedidelis lietus ir kukli 8-13 laipsnių šiluma.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,