Logo
 Spausdinti šį puslapį

Teismo duris pravers buvusi Klaipėdos rajono viešosios bibliotekos vadovė

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Klaipėdos rajono savivaldybės Jono Lankučio viešoji biblioteka/ Lauros Jankutės nuotr. Klaipėdos rajono savivaldybės Jono Lankučio viešoji biblioteka/ Lauros Jankutės nuotr.

Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras teismui perdavė Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnų tirtą baudžiamąją bylą, kurioje kaltinimai dėl piktnaudžiavimo tarnyba pareikšti dabar jau buvusiai Klaipėdos rajono savivaldybės bibliotekos vadovei Indrai Tamašauskienei.

 

Ikiteisminiam tyrimui vadovavo ir jį organizavo Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras. Tyrimą atliko STT Klaipėdos valdybos pareigūnai.

Pirminę informaciją apie galimai nesąžiningą Jono Lankučio viešosios bibliotekos vadovės veiklą STT pranešė Klaipėdos rajono savivaldybės meras, po jo kreipimosi buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Atlikto ikiteisminio tyrimo duomenimis, viešosios bibliotekos buvusi vadovė, neturėdama teisinės galimybės paskirti sau premijos, galimai pasinaudojo jai pavaldžiais darbuotojais ir taip gavo turtinės naudos. Tyrimo metu surinktų duomenų visuma leidžia pagrįstai įtarti, kad I. Tamašauskienė trims minėtos įstaigos darbuotojams paskyrė didesnes premijas, nei buvo numatyta darbuotojų skatinimo projekte ir įkalbėjo juos dalį gautos išmokos perduoti jai. Manoma, kad tokiu būdu moteris galėjo neteisėtai gauti daugiau nei pusę tūkstančio eurų.

Dėl tokių įgaliojimus viršijančių, savanaudiškų kaltinamosios veiksmų didelę reputacinę žalą patyrė viešoji biblioteka, o taip pat ir įstaigos steigėja – Klaipėdos rajono savivaldybė.

Baudžiamasis kodeksas tam, kas, būdamas valstybės tarnautojui prilygintu asmeniu, piktnaudžiavo tarnybine padėtimi arba viršijo įgaliojimus, siekdamas turtinės ar kitokios asmeninės naudos, numato baudą arba laisvės atėmimą iki septynerių metų.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Klaipėdos apygardos teismui.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,