Logo
 Spausdinti šį puslapį

Projekto „KARTU! UŽ ŠVARESNES UPES“ dalyvis: žemė – mūsų visų

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Organizatorių nuotr. Organizatorių nuotr.

„Žemė nėra nei mano, nei jūsų. Žemė yra mūsų visų, todėl ir rūpintis ja turime visi“, – į klausimą „Kodėl tu?“ atsako į upių švarinimo akciją su draugais Gargždų Vaivorykštės gimnazijos devintokas Juras Ilginis.

Kartu su juo, šeštadienį į Gargždų miesto parką, švarinti miestą skalaujančios Minijos krantus, rinkosi grupelė gamtai neabejingų, pozityvių ir sąmoningų gargždiškių – lopšelio darželio „Naminukas“, Vaivorykštės gimnazijos auklėtiniai bei pavieniai miestiečiai.

 

Jie čia susirinko pakviesti socialinio projekto „KARTU! UŽ ŠVARESNES UPES“ organizatorių. Šiemet tai – jau septynioliktoji upių švarinimo akcija, prie kurios prisijungė per tūkstantį savanorių skirtinguose šalies vietose. Kasmet projekto savanoriai nuo upių pakrančių surenka apie 15 tonų šiukšlių.

Socialinis projektas „KARTU! UŽ ŠVARESNES UPES“ – tai pilietinė sąmoningumo akcija, inspiruota projekto „RIVER CLEANUP”, pasklidusio po visą pasaulį ir vienijančio tūkstančius gamtos mylėtojų įvairiuose pasaulio kampeliuose. Į Aplinkos ministerijos kvietimą dalyvauti šioje akcijoje atsiliepė net 20 Lietuvos savivaldybių, gargždiškiai – vieni iš jų.

„Nedarau nieko ypatingo, turiu elementarius įpročius. Vandenį geriu iš gertuvės, taip taupau plastikinę tarą. Rūšiuoju šiukšles. Kiek įmanoma naudoju daiktus ne vieną kartą. Gatvėje pamatęs numestą šiukšlę, visuomet ją pakeliu,“ – sako Juras.

Jam antrina viena iš projekto organizatorių – Jūratė Morkvėnaitė-Paulauskienė: „Neketiname apversti pasaulio per vieną dieną, nes tai – neįmanoma. Kviesdami bendruomenes dalyvauti akcijoje, kviečiame keisti pasaulį mažais, bet dideliais žingsniais. Labai džiugu, kad į kvietimą atsiliepė ir Gargždų bendruomenė. Tikiu, kad daugelis akcijos dalyvių po šios dienos išeis „švaresni“ ekologinio sąmoningumo prasme. O jūsų ir mūsų upės – švaresnės tiesiogine prasme“, – dėkodama akcijoje dalyvavusiems Gargždų krašto žmonėms sako Jūratė.

Informacija parengta bendradarbiaujant su Lietuvos Respublikos aplinkos ministerija, Lietuvos Respublikos aplinkos ministerijos Aplinkos projektų valdymo agentūra ir finansuojama Europos regioninės plėtros fondo lėšomis.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,