Logo
 Spausdinti šį puslapį

Klaipėdos rajone surastas ir likviduotas naminės degtinės bravoras

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Klaipėdos AVPK nuotr. Klaipėdos AVPK nuotr.

Gegužės 23 d. apie 14.43 val. Šilutės r. PK pareigūnai, vykdydami atliekamo tyrimo veiksmus, apsilankė Klaipėdos r., Balsėnų k. esančioje sodyboje. Ūkiniame pastate jie pastebėjo veikiantį įrenginį, galimai skirtą naminei degtinei gaminti. Apie radinį nedelsiant buvo informuoti Klaipėdos r. PK pareigūnai, kurie sodyboje atliktos kratos metu dar rado apie 150 l. į įvairias talpas supilstytos galimai naminės degtinės, apie 1,5 t. raugo, įtariama, skirto naminei degtinei gaminti. Gyvenamosiose patalpose buvo rasta ir augalinės kilmės, žalsvos spalvos, galimai narkotinės medžiagos bei 47 pakeliai kontrabandinių cigarečių.

 

Dėl įvykio šaukimas atvykti į apklausą įteiktas 1975 m. gimusiam vyrui. Kaip įtariama naminei degtinei gaminti skirta įranga buvo išmontuota ir konfiskuota, raugas – utilizuotas.

Klaipėdos r. PK pareigūnai pradėjo tyrimą pagal LR BK 201 str. 2 d. Už neteisėtą naminių stiprių alkoholinių gėrimų, nedenatūruoto ar denatūruoto etilo alkoholio, jų skiedinių (mišinių) ir aparatų jiems gaminti gaminimą, laikymą, gabenimą ar realizavimą, anksčiau teistam vyrui gresia bauda arba laisvės atėmimas iki penkerių metų.

Taip pat pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis (pagal LR BK 259 str.) ir administracinė teisena pagal LR ANK 209 str.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,