Logo
 Spausdinti šį puslapį

Kviečia į parodą „Ar tu ne kanukas“ Klaipėdoje

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Organizatorių iliustr. Organizatorių iliustr.

Maloniai kviečiame į parodą „Ar tu ne kanukas“  Klaipėdoje gegužės 26 d. 18.30 val. Boroti galerijoje (didžioji vandens g.2/aukštoji g.1). Ši paroda yra kinematografinio projekto „Vilniaus pokeris“ dalis. Režisierius Donatas Ulvydas Ričardo Gavelio romano temas ir veikėjus vilniečiams pristato keliais etapais – prieš kuriant kino juostą, vyksta džiazo koncertai, organizuojama Gavelio kūrybos inspiruotų dailės darbų paroda.

 

Vos pasirodžiusi R. Gavelio knyga „Vilniaus pokeris“ nepaliko abejingų. Pats autorius tuomet rašė: „Šis romanas vieniems atrodė esąs visuotinės vergovės bei visuotinio sekimo studija. Kiti su pasimėgavimu ar pasibaisėjimu atidžiausiai skaitė perdėm atviros erotikos sklidinus puslapius.“

Kritikų teigimu, su šiuo romanu į lietuvių literatūrą atėjo miestas ir kūnas, nuo kaimo vaizdavimo pereita prie miesto kultūros, atsirado erotikos, atvirumo.

Romano puslapiuose, tarp gausybės įvairių vietų, skaitytojai atsiduria ir dailininko Teodoro studijoje. Būsimo filmo pagal Gavelio romaną režisierius Donatas Ulvydas ilgai svarstė, kokie darbai turėtų kabėti toje studijoje kino kūrimo metu. „Būtinai – autentiški! Tikri dailininkų darbai“, – nusprendė.

Parinkti kūrinius jis pakvietė tapytoją ir parodos kuratorių Liną Liandzbergį. Kadangi meno rinkinys išėjo solidus, kūrėjai nutarė neapsiriboti tik kino aikštele, o į menamą Teodoro studiją pakviesti visus vilniečius – surengti atvirą parodą.

Kūniškumas ir miesto paslaptys, bekompromisis laisvės siekis ir neapleidžiantis jausmas, kad esi sekamas, aistra, tamsioji žmogaus pusė, mistiškiausi Vilniaus simboliai ir kanukai, vis dar gyvenantys tarp mūsų, – tai keletas parodos „Ar tu ne kanukas?“ temų.

Dailininkai ir skulptoriai, kurių darbai bus eksponuojami parodoje: Eglė Ganda Bogdanienė, Vilmantas Marcinkevičius, Emilis Vėlyvis, Laisvydė Šalčiūtė, Audrius Gražys, Monika Furmana, Egmontas Bžeskas, Vytautas Vasiliūnas, Rimantas Olšauskas, Eglė Kuckaitė, Vladas Juodagalvis, Donatas Ulvydas , Donatas Jankauskas- Duonis. Kai kurių iš jų meno kūriniai buvo sukurti specialiai „Ar tu ne kanukas?“ parodai ir bus eksponuojami pirmą kartą.

Parodos lankymas nemokamas. Darbo laikas: antradieniais-penktadieniais 11–18 val., šeštadieniais – 11–16 val.

Projektas finansuojamas Vilniaus miesto savivaldybės ir Lietuvos Respublikos vyriausybės administracijos.

Daugiau informacijos apie kinematografinį projektą „Vilniaus pokeris“: https://bit.ly/3FGs4mU

Renginys Facebook: https://fb.me/e/2wKNsUouF

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,