Logo
 Spausdinti šį puslapį

Į Klaipėdos rajoną atvykstantis Eurobusas apie eurą informuos ir žaidimų forma

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Organizatorių nuotr. Organizatorių nuotr.

Savo kelionę po Lietuvą pradėjo Eurobusas, kuris kviečia gyventojus daugiau sužinoti apie euro įvedimą. 60-tyje Lietuvos savivaldybių bus surengta po 3 renginius skirtingose savivaldybei priklausančiose vietovėse. Artimiausia Eurobuso maršruto stotelė – Klaipėdos rajono savivaldybė. Rugpjūčio 27 dieną jis atvyksta prie Gargždų kultūros centro (10 val.), į Vėžaičių centrinę aikštę (13 val.) ir prie Kretingalės kultūros centro (16 val.).

 

Eurobuso kelionės po Lietuvą rengiamos Finansų ministerijos iniciatyva. Šiuo turu siekiama suteikti gyventojams kuo daugiau informacijos apie eurą, didinti pasitikėjimą euru ir palankumą jam. Aplankę Eurobusą žmonės gaus betarpišką, išsamią ir aiškią informaciją apie euro įvedimą Lietuvoje, daugiau sužinos apie litų keitimo į eurus tvarką, kitus praktinius su euro įvedimu susijusius klausimus. Prie Eurobuso atėję verslininkai galės užpildyti specialią formą ir prisijungti prie Geros verslo praktikos, įvedant eurą, memorandumo, taip įsipareigodami sąžiningai elgtis vartotojų atžvilgiu. 

Eurobusu po Lietuvą keliauja specialiai apmokyti, apie euro įvedimą gerai informuoti specialistai, kurie gali atsakyti į gyventojams kylančius klausimus. Tačiau pagrindinės Eurobuso komunikacijos priemonės: viktorinos, interaktyvūs žaidimai „Atpažink euro banknotą“, „Europa“, „Euro pirkiniai“, kuriuose aktyviai dalyvauja ir jaunimas, ir vyresnio amžiaus žmonės. Žaidimai parengti patraukliai, taikant naujausias technologijas, tokias kaip judesių aptikimo įranga ir padeda informaciją pateikti įdomiai ir žaismingai, o įsiminti lengviau ir geriau. Žaidimų dalyvius patraukia ir naudingi prizai – euro vertyklė padės perskaičiuoti eurus į litus, o nedidelis padidinamasis stiklas pravers senjorams apsiperkant, suvenyrai pradžiugins ir mažuosius žaidėjus.   

Apie Eurobuso keliones gyventojai taip pat bus informuojami ir žaidimų radijo stotyse metu. Klausytojai išgirs gerai Lietuvoje žinomų žmonių pasisakymus apie euro naudą ir turės atspėti, kas jie tokie. Rugpjūčio 27 dieną tarp 11 ir 12 val. radijo stotyje „Laluna“ gyventojai galės sužinoti tikslias Eurobuso atvykimo vietas ir laiką savo mieste.

Eurobusas tęs savo turą Klaipėdos krašte rugsėjo 28 dieną aplankydamas Nidą, Juodkrantę ir Preilą, o rugsėjo 29 dieną lankysis Palangoje ir Šventojoje.

Rugsėjo pradžioje Euroturo programą papildys seminarai gyventojams ir verslo atstovams. Iki gruodžio pabaigos 60-tyje Lietuvos savivaldybių numatyta surengti mažiausiai 70 seminarų, kurių metu į gyventojams ir verslininkams rūpimus klausimus atsakys Finansų ministerijos, Lietuvos banko, Ūkio ministerijos ir kitų institucijų atstovai.

Euras Lietuvoje įvedamas nuo 2015 metų sausio 1 dienos. Ji taps devynioliktąja euro zonos nare. Euro įvedimo kursas Lietuvoje – 3,4528 lito už 1 eurą.   

Lietuvos gyventojams aktuali informacija apie eurą teikiama interneto svetainėje www.euras.lt, taip pat nemokama telefono linija 8 800 34 528.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,